Rīgā taps pasaulē garākais šašliks

18. jūnijā Jāņu ielīgošanas pasākuma ietvaros pie tirdzniecības centra "Rīga Plaza" tiks cepts un nogaršots pasaulē garākais šašliks (141 m). Te notiks arī alus mucu velšanas sacensības, sacensības kvasa ātrdzeršanā, būs iespēja izkalt īpašu piemiņas monētu, kā arī pierādīt sevi šaušanā ar loku!

Pasaules garākā šašlika gatavošana sāksies 18. jūnijā plkst. 13:00 pie modes un izklaides centra "Rīga Plaza".

"Tā kā šašliks jeb cepamgaļa sen ir kļuvusi par neatņemamu Līgo svētku un visas vasaras sastāvdaļu teju visiem Latvijas iedzīvotājiem, nolēmām nepalikt malā un Jāņus ielīgot tā pamatīgi – pārspēsim iepriekšējo pasaules rekordu un garāko šašliku cepsim tepat Latvijā! Nobaudīt aicināti visi!" ielūdz "Rīga Plaza" vadītāja Iveta Priedīte. Pasākumu vadīs tautā iemīļotais aktieris Harijs Spanovskis.

Taču šašlika cepšana nebūt nebūs vienīgais interesantais notikums – plkst. 15:00 notiks mucu ripināšanas sacensības, plkst. 15:30 – sacīkstes kvasa ātrdzeršanā. Skanīgu Līgo dziesmu pavadībā savu produkciju piedāvās Latvijas pārtikas ražotāji, kā arī amatnieki. Paredzēti arī tādi konkursi un atrakcijas kā, piemēram, šaušana ar loku un arbaletu. Savukārt apmeklētāji, kuri uzrādīs čeku par jebkuru pirkumu modes un izklaides centrā "Rīga Plaza", varēs savām rokām izkalt īpašu piemiņas monētu. Un tikai šajā dienā būs pieejami īpaši Līgo piedāvājumi "Rīga Plaza" veikalos!

Interesanti, ka pasaulē ik pa laikam tiek pārsniegts garākā šašlika rekords. Pērn tepat Latvijā pie Mazā Baltezera makšķerēšanas sezona tika atklāta ar garākā šašlika pieteikumu – 73,9 m. Tomēr līdz pavisam nesenai pagātnei garākais šašliks ir uzcepts 2009. gada pavasarī Krievijā, Karačajevas - Čerkesijas republikas galvaspilsētā Čerkeskā, un tā garums bija 120 m. Burtiski tikko rekords tika pārsniegts – 12. jūnijā Krievijas pilsētā Ivanovā tapa 140 m garš šašliks!

Lai tiktu sasniegts jauns rekords, palīdzīgu roku snieguši dažādi uzņēmumi: gaļu ceps vairāki desmiti Rīgas Pārtikas Ražotāju vidusskolas un Rīgas Tūrisma un tirdzniecības skolas audzēkņu, ogles sagādājis uzņēmums PATA AB, degšķidrumu – MAYERI, traukus – PRIME PARTNER (abi no veikala PRISMA), bet 500 kg šašlika Līgo svētkos dāvina Lietuvas gaļas uzņēmums AS "Vilniaus paukštynas".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Latvija
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Koncerts ar Valdi Atālu un Zani Bērziņu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.jūnijā pl.19.00 ielūdzam uz Akustikas vasaras terases atklāšanu, kurā uzstāsies Valdis Atāls un Zane Bērziņa. | Skatīt vairāk
10 EUR
Uzņēmumi


Avis
,


Nikos Travel
,


Novatours
,


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.489398sec.