Jau no 18. līdz 22.jūnijam Rīgā notiks visdažādākie ielīgošanas pasākumi

Rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs tradicionālais Zāļu tirgus Doma laukumā, koncerti dažādās Rīgas vietās un citi vasaras saulgriežiem veltīti pasākumi.
Gatavosimies Līgo svētkiem Rīgā! Bastejkalnā tiks pīti vainagi, dziedātas Līgo dziesmas, gatavotas lāpas, plostiņi un ugunsrats, siets siers, iets rotaļās un dancots. Čiekurkalna tirgū notiks aplīgošana, danči un alus dziesmu konkurss kopā ar Baumaņu ģimenes kapelu un Grīziņkalna parkā Jāņu dziesmu un danču mācīšanās kopā ar folkloras kopu "Dandari". Savukārt Torņakalnā, Jāņa Akurātera un Ojāra Vācieša muzeju dārzos ielīgošanas un Zāļu vakars kopā ar folkloras draugu kopu "Skandinieki", kā arī Āgenskalnā, Eduarda Smiļģa Teātra muzeja dārzā ielīgosim un sadancosim kopā ar kapelu "Hāgenskalna muzikanti".
Zāļu tirgū, Doma laukumā tradicionāli notiks lustīga līgošana un varena tirgošanās ar Jāņu zālēm, sieru, maizi, medu, zivīm un citiem gardumiem, kā arī alus kausiem un muciņām, pinumiem un vijumiem, zemeņu un puķu stādiem.
Rīgas pašvaldības kultūras iestādēs sagatavosimies tradicionālai līgošanai. Kultūras centra "Iļģuciems" pagalmā līgotņu mācīšanās, vaiņagu darināšana, apdziedāšana ar Ilgu Reiznieci, Zoju Heimrāti, Valdi Vītolu, Māri Muktupāvelu, Valdi Putniņu un kultūras centra amatiermākslas kolektīviem. Lustīga dziedāšana, kuru vadīs Pēteris Liepiņš, paredzēta arī pļaviņā pie Kultūras un atpūtas centra "Imanta", kā arī sadancošanās grupas "Lauku muzikanti" pavadījumā. Savukārt VEF Kultūras pils aicina uz pasākumu "Nāc nākdama, Jāņa diena!".
Mazliet citās noskaņās ielīgošanas pasākumi notiks Andrejsalā un Kalnciema kvartālā. Andrejsalā notiks pasākums "Jaunie Jāņi 2011", kurā varēs klausīties postfolkloras grupu "Miglas asni", grupu "Dzelzs vilks" ar mūsdienu tautas mūzikas programmu sadarbībā ar "Trīs tenoriem" un DJ Egonu Reiteru. Etnogrāfiskā ansambļa "Suitu sievas" dziedājumi sadarbībā ar elektroniskās mūzikas izpildītāju DJ Monster būs dzirdami Kalnciema kvartālā.
Jau otro gadu pēc kārtas 23.jūnijā visiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja līgot un sagaidīt Jāņus Rīgā - 11.novembra krastmalā un Dzegužkalnā. Svētku dienās, 23. un 24.jūnijā sabiedriskais transports Rīgā bez maksas!
Detalizēta pasākumu programma www.kultura.riga.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 26.06.2024 Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 29.06.2024 Goran Gora koncerts Kalsnavas arborētumā Madonas TIC
29. un 30. jūnijā - "Peoniju ziedu parādē 2024" Goran Gora koncerts un bērnu programma | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.63994598sec.