Vasaras vidū Rēzeknē uzbango spāniskas emocijas

No 22.jūnija līdz 31.jūlijam Latgales Kultūrvēstures muzejā (1.stāva zālē, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) Osvalds Zvejsalnieks piedāvā gleznu izstādi „Spānijas krāsas” – vasaras vidū Rēzeknē uzbango spāniskas emocijas.

Izstādes atklāšana 22.jūnijā plkst. 15:00

Ne velti izstāde tiek atklāta tieši pirms Līgo svētkiem, kas vilināt vilina meklēt noslēpumus un jūtu karstumā ļauties arī pārgalvībām – lēkt pāri ugunskuram, brist pēc papardes zieda, velties no kalna rīta rasā, tas viss uzvilnī tikpat spēcīgas emocijas kā spāņu ģitāras un kastaņešu kvēlošās kaisles skaņas.

Mākslinieks O.Zvejsalnieks pagājušā gada ceļojumā iepazina karstasinīgo un ziedošo Valensiju Spānijā, pēc ceļojuma ir tapusi virkne gleznu, kas skatītājam liks asinīm dzīslās ritēt straujāk un, pilnīgi iespējams, ieplānot arī savos maršrutos Valensiju. Izstādē iespējams ļauties sapņiem un puspievērtām acīm spilgtajās un košajās krāsās izsapņot vēlos vakarus Valensijā, kad gaisā smaržo ziedošās magnolijas, sulīgie apelsīni un nemanot sāk aust jauns rīts.

Osvalds Zvejsalnieks dzimis 1944. gada 21. martā Varakļānos, beidzis Latvijas Mākslas akadēmiju, kopš 1976. gada Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. No 1970.gada strādā Rēzeknes lietišķās mākslas vidusskolā, vēlāk ir Rēzeknes mākslas koledžas direktors un Mākslas akadēmijas Rēzeknes filiāles vadītājs. Šobrīd – Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors, LMA profesors.

Kopš 1971. gada piedalījies vairāk kā 60 novada, valsts un starptautiskajās mākslas izstādēs, sarīkojis ap 20 personālizstādēm, regulāri piedalās starptautiskajos plenēros un grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Izstādes darba laiki:
Trešdien, ceturtdien, piektdien – 11:00 - 18:00
Sestdien – 10:00 - 16:00
Svētdien – 10:00 - 15:00
Pirmdien, otrdien – slēgta.

Ieejas maksa izstādē: skolēniem un studentiem Ls 0,20; pieaugušajiem Ls 0,40; pirmsskolas vecuma bērniem – brīva

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 02.07.2024 "ILGA" & "ROCK SYMPHONY"  Jaunpilī  Tukuma TIC
5.jūlijā plkst. 19:00 Jaunpils pils iekšpagalmā uz skatuves kāps divas leģendāras apvienības: Dailes teātra dziedošie aktieri u.c. | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.718853sec.