Atklās 6. Starptautisko jūras ainavu izstādi «Marina – 2011»

2011.gada 1. jūlijā plkst. 17.00 Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Majori) tiks atklāta 6. starptautiskā jūras ainavu izstāde „Marina – 2011”.

Ikgadējā starptautiskā jūras ainavu izstāde „Marina”, kas pirmo reizi notika 2006.gadā, ir Jūrmalas vēstures un mākslas biedrības projekts, kurš tapis sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas muzeju. Idejas autors un mākslas izstādes „Marina” iniciators ir foto mākslinieks Jevgeņijs Pugins, kura paša mākslā liela uzmanība tiek veltīta jūras ainavām, un kurš vēlējās, lai tiktu turpinātas Latvijas jūras ainavu gleznotāju tradīcijas.

Šis projekts ir pierādījis savu dzīvotspēju un ar katru gadu kļūst arvien vērienīgāks un daudzšķautnaināks. Visas trīs muzeja izstāžu zāles jūlija mēnesī tiek veltītas tikai un vienīgi marīnas žanram, jo salīdzinoši ar pirmajām izstādēm, gan mākslinieku skaits, kuri vēlas eksponēt savus darbus šajā izstādē, gan arī pašu darbu skaits ir krietni audzis. Stingru darbu atlasi veic speciāli izveidota žūrijas komisija, kuras priekšsēdētājs ir Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs.

Kopš izstādes pirmsākumiem tās galvenā organizatore ir Jūrmalas pilsētas muzeja galvenā speciāliste izstāžu darbā Aira Ozoliņa. Par šo projektu viņa stāsta: „Laika gaitā projekts gūst arvien lielāku atsaucību mākslinieku vidū. Ja pirmajā gadā tajā piedalījās ap 40 mākslinieku, tad tagad to skaits tuvojas jau 70. Izstāde ir starptautiska, jo arī Lietuvas, Vācijas, Krievijas mākslinieki aizraujas ar šo diezgan grūto marīnas žanru un izsaka vēlmi piedalīties izstādē.

Par tradīciju ir kļuvis tas, ka katru gadu izstādē tiek eksponēti arī kādi no izcilo Latvijas marīnistu, vecmeistaru darbiem. Šogad apmeklētājiem būs iespēja skatīt Staņislava Kreica (1909-1992) un Eduarda Kalniņa (1904 – 1988) darbus.

Jūra vienmēr ir bijusi iedvesmas avots māksliniekiem. Katru mākslinieku jūra uzrunā savādāk, tāpēc šai tēmai ir ļoti plašas izteiksmes iespējas. Lai šīs jūras tuvums izstāžu zālē būtu vēl reālāks, sākot ar 2008. gadu tajā piedalās arī Jūrmalas foto mākslinieki ar savu foto kadrā nofiksēto jūru”.

Izstādes atklāšanā piedalīsies Latvijas, Vācijas, Lietuvas un Krievijas mākslinieki, mākslinieks Jānis Anmanis ar muzikālu priekšnesumu, kā arī Jūrmalas austrumu deju studija “Izida”. Tiks pasniegta arī gadskārtējā Jūrmalas pilsētas muzeja un Jūrmalas pilsētas domes atzinības balva māksliniekam, kurš ieguvis vislielāko skatītāju atzinību 5. starptautiskajā jūras ainavu izstādē “Marina 2010”.

6. starptautiskā jūras ainavu izstāde „Marina 2011” būs apskatāma līdz 31. jūlijam un arī šogad apmeklētājiem būs iespēja balsot par kādu no izstādē redzamajiem darbiem, lai nākamajā gadā balvu saņemtu tas mākslinieks, kurš ieguvis lielāko balsu skaitu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 02.07.2024 "Marta & Neftali"  Irlavā Tukuma TIC
No 5. - 7. jūlijam Irlavā tiks svinēti Irlavas pagasta svētki- Irlavas 570. jubileja! Visi tiek aicināti svinēt svētkus kopā ar Saksofonu duetu | Skatīt vairāk
Latvija
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Jūrmalas TIC
,


Cēsu TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55800605sec.