Atklās Ērikas Kumerovas izstādi «Eļļas rotas» Ikšķilē

2011.gada 30.jūnijā Sv. Meinarda baznīcā Ikšķilē tiek atklāta mākslinieces Ērikas Kumerovas gleznu izstāde „Eļļas rotas”. Ekspozīcijā skatāmi 2010./11. gadā tapušie eļļas darbi, kas turpina atklāt pirms diviem gadiem atdzimušo glezniecības šķautni mākslinieces radošajā darbībā.

Studējot Mākslas Akadēmijas 3. kursā (1996) Ērika veiksmīgi startēja izstādē – konkursā un kļuva par Humboldta Universitātes stipendijas laureāti, kas pavēra iespēju gadu praktizēties vizuālajā mākslā Kalifornijā ASV. Amerikas profesoru uzmanību piesaistīja mākslinieces neordinārais formas un faktūras savienojums viņas keramikas darbos. Par visintensīvāko pieredzi māksliniece atzīst Arkatas studentu pilsētiņā Kalifornijā pavadīto laiku, radošo darbošanos un divas tur veidotās izstādes – „Redwood art association” Jurikā kopā ar ASV kolēģiem un „Parking only for latvians” Arkeitā kopā ar Latvijas kolēģiem.

1999.gadā, atgriezusies Latvijā, Ērika ieguva LMA bakalaura grādu un turpmāk piedalījās nozīmīgākajās keramiķu izstādēs. Aizrobežu Mākslas muzejā „Zudušo laiku meklējot”(1999) mākslinieces porcelānā veidotie pulksteņi ar grafiskiem zīmējumiem skaudri uzrunāja skatītājus, stāstot par laika struktūru. Viens no saistošākajiem un tehniski sarežģītākajiem projektiem, kurā Kumerova piedalījusies, ir lielformāta šamota skulptūru simpozijs Līvānu stikla fabrikā (2000), kurā radītais darbs „Trešā acs” šobrīd grezno Latvijas vēstniecības Vācijā pagalmu.

Kopš 2002.gada Ērika strādājusi par dizaineri, darbojusies ciešā saistībā ar topošo arhitektūras projektu interjeriem.

Taču tagad ir dzimusi izstāde, kurā māksliniece piedāvā glezniecību kā rotu.

Glezna interjerā kā broša pie mazās melnās vakarkleitas, tā ir kā prieka dzirksts, kā mazs uzliesmojums, kā bauda acij un dvēselei. Savos darbos Ērika iedziļinās dabas formās, to mainīgumā, emocionālajā daudzkrāsainībā. Gleznas atklāj vērotāja sajūsmu par vienkāršu ziediņu, miglu vai putna spārnu. Par saviem izstādē skatāmajiem darbiem māksliniece saka: „Šī izstāde nav kā monolīts vienas tēmas risinājums, drīzāk kā meklējumi un eksperimenti. Te nav nekas prātots vai filozofēts, izdomāts vai aprēķināts, šīs gleznas vienkārši bija manī un es tām ļāvu notikt. Tas ir tā kā priekšnojautas par ceļa turpmāko virzienu.

Ērikas Kumerovas gleznas atrodas privātkolekcijās Latvijā, Somijā, Krievijā, Ukrainā, Norvēģijā, Anglijā, ASV un Vācijā.

Gleznas 30.06.-31.07

Sv. Meinarda baznīca, Kalēju 1, Ikšķile

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
Latvija no 150 EUR
 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.06.2024 - 30.06.2024 Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50091481sec.