Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī atklāta foto izstāde «Pūkas un zobrati»

Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī 4.augustā notika Andija Kaltigina fotogrāfiju izstādes „Pūkas un zobrati” atklāšana. Fotogrāfijās iemūžināta cilvēka un dabas līdzāspastāvēšana. Izstāde būs apskatāma līdz 28.oktobrim.

Stāstot par savām fotogrāfijām mākslinieks norāda, ka "Pūkās un Zobratos" nofiksētas reālas izjūtas un sajūtas. “Pilna gamma - sākot no dziļa miera līdz spriedzes pilnām bildēm. No pieneņpūku smaržas līdz benzīnam un izplūdes gāzēm. Gan mulsinoši tīrā sniega, gan dubļu šļakatu strāvojums. Interesantas izjūtas skatītājam rodas ielūkojoties dzīvo radību acīs un "privātajā dzīvē". Šajā izstādē skatāma cilvēka veidotās pasaules un brīnišķīgās dabas sintēze,” tā izstādi raksturo Andijs Kaltigins.

2004.gadā Jelgavas pilsētas domes izsludinātajā konkursā „Fotogrāfijās dokumentēta Jelgava” Andijs Kaltigins ieguva 1.vietu. Mākslinieks atzīst, ka ar fotogrāfiju esot aizrāvies jau no skolas gadiem, kad vēl savas fotogrāfijas izgatavoja pats, jauca ķīmijas, attīstīja filmiņas, sēdēja tumsā pie palielinātāja un būrās ap melnbaltajām fotogrāfijām. Fotogrāfijas pamatus ir iemācījis tēvs, bet tālāk šajā jomā viņš izglītojās pašmācības ceļā. Digitālajai fotogrāfijai mākslinieks pievērsies tikai pirms dažiem gadiem, kad fototehnika sasniedza atzīstamu līmeni. Fotogrāfs nepārveido un neveido mākslīgu pasauli, izmantojot datorprogrammas. Tā ir izkadrēta realitāte, ko varam sastapt arī katrs no mums, tikai - ja nepaskrienam garām.

Blakus citām tēmām Andijs Kaltigins savās fotogrāfa gaitās ir aizrāvies ar dabas izzināšanu. Viņš savos darbos rāda to, ko cilvēks parasti nepamana, ja nepieliecas un nepavēro pieneņu pūku formas, ja tuvplānā neieskatās ledus kristāliņu rakstos uz augiem pirmajā salā vai ziedu uzbūvē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.67818904sec.