Jūrmalā atklās Eiženijas Annas Freimanes izstādi «Balets – kustību simfonija»

Eiženijas Annas Freimanes izstādes “Balets – kustību simfonija” atklāšana Jūrmalā

16. augustā plkst. 18.00 izstāžu zālē “Inta un Imants Ozoliņi” (Kāpu iela 143/3, Vaivari) notiks Eiženijas Annas Freimanes izstādes “Balets – kustību simfonija” atklāšana.

Mūsu izstāžu zāle “Inta un Imants Ozoliņi” darbojas trešo gadu. Pa šo laiku ir bijušas 16 izstādes gan pašmāju, gan viesmāksliniekiem no Somijas, Vācijas un Lietuvas. Tagad piedāvājam apmeklētājiem pazīstamās fotogrāfes Eiženijas Annas Freimanes daudzu gadu darba rezultātu “Balets- kustību simfonija”, jo vasara ir baleta svētku laiks Dzintaru koncertzālē un šogad arī pie mums.

Mākslinieces bērnība aizrit baleta pasaulē, jo viņas mamma ir pazīstamā un visu skatītāju iemīļotā prīmabalerīna Anna Priede. Arī pārējo tuvinieku vidū daudzi ir saistīti ar dejas mākslu un teātri. Pirmos dejas soļus Eiženija Anna Freimane apguvusi baletskolā, bet tā kā treniņus dejā sāka ļoti agri, tad tā nav pašas izvēle turpmākajai dzīvei. Dažreiz pat mukusi no baleta stundām un domājusi- nekad, nekad nedejošu. Tomēr dzīve izdara savas korekcijas un balets atgriežas – šoreiz citā mākslas veidā – fotogrāfijā, ko tēvs meitenei iemāca un šī nodarbe kļūst par profesiju. Tieši tādēļ māksliniece tik dziļi izjūt dejas gaisīgumu un mirkļa emociju skaistumu, ko tik grūti saglabāt citos mākslas veidos.

Māksliniece ir fotografējusi arī citas tēma, piemēram, Amerikas iespaidus tur viesojoties, bet galvenais vadmotīvs tomēr paliek deja. Viņas arhīva bildēs var atrast daudzas baleta slavenības (Mihails Barišņikovs, Zita Ersa, Lita Beiris un daudzi citi), kuras jau beigušas skatuves gaitas, bet raugoties fotogrāfijās atsaucam atmiņā tās izjūtas, kādas mūs pārņēma skatoties viņu priekšnesumos.

Priecāsimies un baudīsim tos vienreizējos un neatkārtojamos mirkļus, kurus māksliniece ir saglabājusi savos darbos.

Eiženijas Annas Freimanes izstāde “Balets – kustību simfonija” skatāma līdz 30. septembrim. Apmeklējumu pieteikt pa tālr.: 29401393; 28391308; 67766447(vakaros).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Hotel Jūrmala SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.05339503sec.