Magic Sand Riga mākslinieki gūst panākumus Roršahas festivālā Šveicē

Vairāki tēlnieki, kuru veidotās skulptūras joprojām var aplūkot radošajā smilšu skulptūru parkā „Magic Sand Riga” uz AB dambja, ir izcīnījuši godalgas prestižajā Roršahas smilšu skulptūru festivālā Šveicē.

Festivālā, kura tēma šogad ir „Dzīvnieks tevī”, pirmo vietu ieguva Latvijas tēlnieku Kārļa Īles un Agneses Rudzītes kopīgi veidotais darbs „Karaliene varde”. Roršahas festivāla direktors Urss Kēlers pat uzvēra, ka šis darbs ir sava veida tehnisko robežu šķērsošana, parādot pilnīgi jaunas iespējas, ko var panākt smilšu tēlniecībā.

Savukārt trešo vietu ieguva vēl viens Latvijas tēlnieku duets – Uldis Zariņš un Krists Zariņš.

Kopumā Roršahas festivālā, kurš šogad notiek jau 13. reizi, piedalījās deviņas tēlnieku komandas, un abas Latvijas tēlnieku vienības ir tikušas pie godalgām.

„Magic Sand Riga” parkā uz AB dambja ir apskatāma Kārļa Īles veidotā skulptūra „Flamenko”, bet par mazāko parka apmeklētāju favorītu viennozīmīgi ir kļuvusi Agneses Rudzītes veidotā skulptūra „Labākie draugi”. Tēlnieks Uldis Zariņš savukārt jūlijā parka apmeklētāju acu priekšā radīja pēdējo parka skulptūru „Karalis ir kails”, kurā var atpazīt arī vairāku Latvijā zināmu cilvēku vaibstus.

Skatītāju simpātiju balvu Roršahas festivālā savukārt izcīnīja Nīderlandes tēlnieki Vilfreds Stijgers un Edīte Van De Veteringa, kuru veidotās skulptūras arī šovasar ir apskatāmas Rīgā.

Atgādinām, ka Kārļa Īles un Agneses Rudzītes duets šogad uzvarēja arī smilšu skulptūru festivālā, kas jūlijā notika Pēterburgā, Krievijā.

Radošais smilšu skulptūru parks „Magic Sand Riga” uz AB dambja darbosies līdz 12.septembrim.

Darba laiks darba dienās no plkst. 10 līdz 21. Brīvdienās no plkst. 10 līdz 22.

Izvērsta informācija pieejama „Magic Sand Riga” mājas lapā www.magicsand.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 29.06.2024 ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47521091sec.