Eiropas Kultūras mantojuma dienās apciemo Jūrmalu

Eiropas Kultūras mantojuma dienās interesenti Jūrmalā varēs apskatīt dzīvojamo ēku Abavas ielā 9, kuras saglabāšanai un restaurācijai īpašnieki pievērsuši lielu uzmanību.

„Jaundubultos, Abavas ielā 9, 20. gadsimta sākumā celtā dzīvojamā ēka ir vienstāva koka konstrukciju celtne ar drempeļstāvu un stūra torņveida izbūvi. Jūrmalas attīstības plāna vēsturiskās apbūves izpētē tā novērtēta kā vēsturiskā fona apbūves ēka, kas saglabājama kā apjoms,” skaidro Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Rīgas reģionālās nodaļas inspektore, jūrmalniece Ausma Pētersone. „Ēku raksturo asimetriska apjoma kompozīcija, divslīpu jumti, veranda ar terasi un balkons. Fasāžu apdare veidota vertikāliem un horizontāliem koka apdares dēlīšiem. Īpaši atzīmējams, ka ēkā, sadarbojoties ar kultūras mantojuma speciālistiem, ievietoti dažādi logi, kas iegūti no zaudētām Jūrmalas vēsturiskās apbūves ēkām. Fasāžu krāsojums veidots ar dabīgajām krāsām uz lineļļas bāzes, kas ražotas Latvijā.”

Interesenti Abavas ielā 9 tiks gaidīti 10. septembrī no plkst. 12.00 līdz 14.00. Tur varēs iegūt arī informāciju un praktiskus padomus par Latvijā ražoto dabīgo krāsu pielietošanu.

Jūrmalā, aktīvi līdzdarbojoties Jūrmalas pilsētas domes Pilsētplānošanas nodaļas speciālistiem, kas gādā par kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, ik gadus durvis ver interesanti objekti, kas var lepoties ar īpašnieku ieinteresētību to saglabāšanā un ieguldījumu restaurācijā. Tāpēc Jūrmalai Eiropas Kultūras mantojuma dienās vienmēr atrodas objekti, kurus to īpašnieki labprāt atver interesentu apskatei. Pilsētā ir ap 400 ēku, kas iekļautas valsts un vietējas nozīmes kultūrvēsturisko pieminekļu sarakstā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Liepājas reģiona TIB
,


Hotel Jūrmala SPA
,


Park Hotel Latgola
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55878615sec.