Uz rudenīgiem atpūtas pasākumiem ciemos aicina trīs Madonas novada lauku sētas

Sestdien, 2011. gada 24.septembrī uz rudenīgiem atpūtas pasākumiem ciemos aicina trīs Madonas novada lauku sētas: trušu dārzs „Sveķi”, lauku māja „Pelādes” un atpūtas bāze „Kālezers”. Tā kā saimniecības atrodas blakus pagastos un pasākumu norises laiki ir dažādi, tad pasākumu apmeklējumus ir iespējams apvienot, pārvēršot to par jauku rudens ekskursijas dienu.

Trušu dārzā „Sveķi”, kas atrodas Madonas novada Bērzaunes pagastā no plkst. 10.00 līdz 15.00 notiks „Putras strēbšanas pasākumu”. Pasākuma laikā apmeklētāji varēs apskatīt saimniecību, piedalīties lauku labumu tirdziņā un baudīt kopīgus piknika cienastus ar „Hotel Bergs” šefpavāru Kasparu Jansonu. Lauku labumu tirdziņā piedalīsies pagasta zemnieki, no kuriem varēs iegādāties gaļas izstrādājumus, sierus, maizi un saldumus. „Sveķu” saimniecības tirdziņa piedāvājumā būs modernas trušādas apkakles un silti trušādiņas cimdi. Papildus informācija pa tel. 28353321.

Atpūtas bāzē „Kālezers”, kas atrodas Vestienas pagastā pie gleznainā Kāla ezera no plkst. 10.00 līdz 14.00 notiks „Miķeļdienas jampadracis”. Pasākuma laikā notiks gan „Miķeļdienas tirgus”, gan „Kāla ezera makšķerēšanas sacensības”. Tirdziņā notiks vietējo lauku labumu – rudens ražas (augļu, dārzeņu, stādu), sieru, pīrādziņu un amatnieku darinājumu pārdošana, pirkšana un mainīšana. Tirgošanos papildinās Vestienas pagasta pašdarbnieku priekšnesumi, leļļu teātra vecmeistara, režisora A. Burova (29.04.1915. – 13.01.2006.) leļļu izstāde un veco multfilmu skatīšanās. Savukārt makšķerēšanas sacensības sāksies jau ap 7.00 no rīta, ap 12.00 tiek plānota lomu svēršana un mērīšana, kam sekos veiksminieku apbalvošana. Papildus informācija par pasākumu pa tel. 29231860.

No plkst. 16.00 apmeklētāji tiek aicināti uz lauku māju „Pēlādes” pie Gaiziņkalna, kur māju saimnieks Rolands Ķemers organizē nu jau par tradīciju kļuvušo dzejas dienu pēcpusdienu. Šogad pasākums notiks īpašā gaisotnē, jo dzejas dienu ietvaros tiks atklāta arī „Aleksandra Čaka (1901 – 1950 ) un ievērojamo Gaiziņa apkārtnes ļaužu piemiņas istaba”. Domājams, ka apmeklētājus vienaldzīgus neatstās tikšanās ar jauniegūto dzejnieka A. Čaka vaska figūru, kuru izgatavojis jau daudzu Latvijā zināmo vaska figūru autors - tēlnieks Kārlis Alainis. Papildus informācija pa tel. 29174945.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.71339989sec.