Līgatnē atklāj Zivju nārsta vērošanas taku

2011. gada 25. septembrī plkst. 12.00 Līgatnē tiks atklāta Zivju nārsta vērošanas taka, ko ar Eiropas zivsaimniecības fonda (EZF) atbalstu realizējusi biedrība „Līgatnes upes saimnieki”.
Projekta ietvaros izveidota labiekārtota tūrisma taka ar atpūtas un nārsta vērošanas vietām. Taka sākas pie Anfabrikas klints un ved gar Līgatnes upi līdz Lustūža klintij, kurā tagad ērti uzkāpt pa jaunajām kāpnēm, lai no skatu platformām vērotu gleznaino Līgatnes ainavu.

Jaunā taka un kāpnes pasargās Lustūža klinti no erozijas, kas rodas nekontrolētas tūristu plūsmas rezultātā. Tāpat skatu platformas un kāpnes ar drošām margām kalpos apmeklētāju drošībai.
Zivju nārsta vērošanas taka dos iespēju Līgatnes viesiem ērti vērot tādu interesantu norisi dabā kā lašu un taimiņu nārstu, kas parasti notiek oktobrī, novembrī, kad ūdens temperatūra nārstam piemērotajās krāčainajās un oļainajās upēs, kāda ir arī Latvijā straujākā- Līgatnes upe,  sasniedz 2-6 °C.

Taku ar svinīgam uzrunām 25. septembrī plkst.12.00 pie Lustūža klints atklās biedrības „Līgatnes upes saimnieki” valdes priekšsēdētājs Rihards Vidzickis un Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins. Atklāšanā muzicēs šogad atjaunotais Līgatnes pūtēju orķestris. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja aplūkot un iegādāties Līgatnes Alu amatnieku darinājumus un nobaudīt Līgatnes vīnu darītavas vīnus.
Biedrības „Līgatnes upes saimnieki” projekts „ Zivju nārsta vērošanas taka” (projekta Nr.10-09-ZL24-Z401201-000004) realizēts ar Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) abalstu. Kopējās projekta izmaksas ir Ls 14 936,97. 10% no šīs summas ir biedrības līdzfinansējums, ko projekta realizācijai biedrībai piešķīrusi Līgatnes novada dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::8.43083215sec.