Dobele kļūs par Latvijas ābolu galvaspilsētu

2011.gada 26. novembrī no pulksten 10 līdz 17 Dobeles Amatu mājā Latvijas valsts augļkopības institūta zinātnieki sadarbībā ar Dobeles novada Kultūras namu un Dobeles Kultūras biedrību rīkos Ābolu dienu un pilsēta tādējādi šajā laikā kļūs par Latvijas ābolu galvaspilsētu.

Šo pasākumu institūta ļaudis rīko ar Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas atbalstu, ieviešot projektu „Tehnoloģiju pārneses centra izveide augļkopībā”. Pasākums galvenokārt būs domāts patērētājiem, lai popularizētu Latvijā izaudzētos ābolus un to perspektīvākās šķirnes. Tāpēc visas dienas garumā gan komerciālo dārzu īpašnieki, gan ikviens interesents bez maksas varēs saņemt speciālistu konsultācijas, apskatīt un nogaršot šovasar institūta dārzā ienākušās ābolu ražas paraugus, kā arī baudīt daudzpusīgu kultūras programmu, kas izveidota tā, lai nav jāgarlaikojas ne pieaugušajiem, ne bērniem, jo iecerētas arī dažādas atrakcijas un konkursi.

Dobeles Amatu mājā, kas aptuveni pirms gada arī izveidota un atklāta ar Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas atbalstu, būs apskatāma krāšņa izstāde „Latvijas āboli un tekstilmozaīkas”. Izstādei darbus ir sarūpējuši biedrības „Latvijas tekstilmozaīkas” dalībnieki, izgriežot un sašujot kopā dažādas formas auduma gabaliņus, kas papildināti ar aplikācijām un veido augstas kvalitātes ikdienā praktiski lietojamus darinājumus.

Savukārt dienas izskaņā, pulksten 18, Dobeles Kultūras namā izskanēs deju koncerts „Dobeles ābolu maiss”, kurā piedalīsies vidējās paaudzes dejotāju kopas no Dobeles, Bikstiem, Jelgavas, Ozolniekiem, Saldus novada Druvas, Mālpils, Valmieras, Rīgas un kaimiņvalsts Lietuvas. Arī koncerta starpbrīdī apmeklētāji varēs piedalīties ābolu degustēšanā. Turklāt koncerta apmeklējums būs bez maksas un ieejas biļeti aizstās no sava dārza līdzpaņemts ābols.

Tā kā Dobeles zinātnieki Tehnoloģiju pārneses centra izveides projektu īsteno sadarbībā ar radniecīgu iestādi Lietuvā, aizvadītajā vasarā gan Dobelē, gan kaimiņvalstī notikuši vairāki pieredzes apmaiņas semināri ar abu pušu augļkopju piedalīšanos, bet līdz projekta ieviešanas beigām, nākamā gada februārī, vēl iecerēts sagatavot kopīgu informatīvu videomateriālu un rokasgrāmatu ar derīgiem padomiem praktiķiem augļu dārzu izveidē un kopšanā, ražas novākšanā un uzglabāšanā.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Latvija
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58187103sec.