Cimdu un skulptūru neparastais dārzs ciemojas Dobeles TIC

Ziemassvētku gaidīšanas laikā Dobeles novada tūrisma informācijas centrā ciemos ieradies Cimdu un skulptūru neparastais dārzs „Lejnieki”.

Skaidrīte un Haralds Bauzes savās lauku mājās „Lejnieki” Bērzes pagastā iekopuši plašu dārzu, kas apmeklētājus pārsteidz ar krāšņu puķu, eksotisku dārzeņu, ogu un garšaugu kolekcijām. Dārzu izrotā saimnieka darinātas koka skulptūras un liela piramīda. Saimniece ir viena no čaklākajām cimdu adītājām Latvijā. Viņas kolekcijā ir vairāk nekā 170 pašas adītu cimdu pāru. Pēdējā laikā Skaidrīte Bauze sākusi veidot arī savdabīgus, ar pupiņām un gliemežvākiem apdarinātus vides objektus.

Kāda sajūsmināta apmeklētāja „Lejniekus” ir nodēvējusi par sirdsdārzu, kur netrūkst nekā – arī saimnieku sirsnības un viesmīlības. Likumsakarīgi, ka šogad „Lejnieki” Dobeles novadā ir atzīti par ceļotājiem draudzīgāko lauku sētu.

Tagad, kad lauku ceļš uz „Lejniekiem” ir grūtāk izbraucams, dārzs pats ir panācis pretim dobelniekiem un pilsētas ciemiņiem. Izstādei Dobeles TIC telpās saimniece ir atvēlējusi vairāk nekā pusi no savas iespaidīgās cimdu kolekcijas. Kivoli, topinambūri, zemes mandeles, kuras var arī pagaršot, un dažādās sojas pupiņas pārstāv dārza eksotisko dārzeņu saimi. Apmeklētāji apbrīno arī no pupiņām darināto Sventes muižas pili un labsirdīgo koka rūķi. Fotoattēlos var gūt priekšstatu, kas dārzā notiek vasarā.

Izstāde vienlaikus ir arī pamudinājums, plānojot nākošā gada ceļojumu maršrutus, nepabraukt garām viesmīlīgajam „Lejnieku” dārzam. Vietējie iedzīvotāji, kā izrādījies, joprojām maz zina par tūrisma objektiem, kas atrodas viņiem līdzās. Tāpēc Dobeles TIC ir ieplānojis arī turpmāk veidot nelielas izstādes par novada tūrisma objektiem, tā rosinot cilvēkus doties ceļojumos pa tuvāko apkārtni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 02.07.2024 "Marta & Neftali"  Irlavā Tukuma TIC
No 5. - 7. jūlijam Irlavā tiks svinēti Irlavas pagasta svētki- Irlavas 570. jubileja! Visi tiek aicināti svinēt svētkus kopā ar Saksofonu duetu | Skatīt vairāk
Latvija
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.11735392sec.