Madonā notiks Starptautiskā «Ģitāristu sesija 2012»

No 11. līdz 16. martam Madonā notiks Starptautiskā Ģitāristu sesija 2012!

Moto - tradīcijas, pieredze, informācija, atpūta un satikšanās!

Ģitāristu sesijas pirmsākumi meklējami tālajā 1996.gadā, kad festivāla „Sinepes un Medus” ietvaros Madonas kinoteātrī „Vidzeme” notika meistarklases jaunajiem mūziķiem. 1998. gadā Imants Pulkstenis tandēmā ar Muraveju - Aleksandru Sircovu atklāja pirmo Ģitāristu sesiju. Iepriekšējos gados sesijā piedalījušies 1045 dalībnieki no visiem Latvijas novadiem.

Sesijā notiek apmācības ne tikai ģitāristiem, bet arī taustiņinstrumentālistiem, vokālistiem un bundziniekiem. Pieteikšanās laiks ir pagarināts līdz 8. martam www.gitaristusesija.lv

30 meistarklases, 10 vakaru koncerti, relax tūre, konkursi, kā arī 15 gadu jubilejas gala koncerts. Pieredzē dalīsies Latvijā un ārzemēs atzīti mūziķi un pedagogi. Sesijas īpašie viesi- Frank/Pashkevich quartet (Latvija/Dānija)

Sesijas ārzemju viesi: Claus Kaarsgaard (Dānija), Frank Christian (Dānija), Aleksej Liapko (Krievija), Julien Desprez (Francija), Aļgirdas Šuminskas (Lietuva) un Tadas Umbrasas - Grand Prix, YAMAHA Guitar Day 2011 Viļņā.

Vakaros notiks koncertierakstu filmēšana grupām: Kailā Patiesība,Very Cool People, The Aperitif, Medieval Child, Gapoljeri, Salt Camel Project, Karmafree, Opus PRO. Noslēguma koncertā uzstāsies grupas, kuras tapušas sesijas laikā, Aleksejs Liapko un Jazz COMBO, kā arī Kārļa Vanaga vadītais City Jazz Youth band, kura pavadījumā varēs improvizēt gan sesijas dalībnieki, gan viesi!

Ģitāristu sesijas 2012 atklāšanas dienā, 12. martā plkst. 13.30 durvis vērs krāsaina foto izstāde – “Sesijas personības”. Sesijas tradīcija relax tūre, šogad tā ir Kalsnavas viesu nams „Naktsvijoles”. Sesijas noslēguma dienā, 16. martā notiks preses konference un jubilejas tējas dzeršana un noslēguma koncerts. Aicinām žurnālistus pieteikties, jo nodrošināsim transportu Rīga – Madona – Rīga!

Statistika. Šobrīd, 2. martā sesijai pieteikušies 82 dalībnieki, no kuriem 30 ir meitenes. Viskuplāk pārstāvēta ir Vidzeme – 29, savukārt no Rīgas ir 20, no Latgales 7, no Kurzemes 12 dalībnieki. Šogad liela interese ir tieši no Liepājas – 8. Dalībniekiem interese ir par rokmūziku, taču akustisko ģitāru vēlas apgūt 32 dalībnieki. Dalībnieku vidējais vecums ir 18 gadi.

Atbalsta: Madonas novada dome, Francijas institūts, Dānijas Kultūras institūts, Fazer, Li&Ko, z/s Dimdiņi, Skrīveru saldumi, Krūmiņa beķerija, a/s Madona

Ģitāras nodrošina: Mūzikas preču veikals TAVA SKAŅA

Akustikās iekārtas - 3S;

Partneri: A&Ttrade; YAMAHA

Vairāk informācijas zvanot vai rakstot: 29411619; [email protected]

Mājas lapa: www.gitaristusesija.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.509058sec.