Krama apstrāde Ogres Vēstures un mākslas muzejā

Šo sestdien, 24.03.2012, plkst. 12.00 aktuālās izstādes «Senie ziemeļbriežu mednieki Daugavas krastos» ietvaros Ogres Vēstures un mākslas muzejā notiks tematisks pasākums par krama apstrādi.

Tā laikā tiks demonstrētas dažādas krama apstrādes un iespējamā pielietojuma metodes, kas rekonstruētas, izmantojot eksperimentālās arheoloģijas pieredzi. Krams ir viens no galvenajiem ikdienā izmantotajiem materiāliem akmens laikmetā un agrajā bronzas laikmetā, kas ieņēmis būtisku vietu šī perioda cilvēku ikdienā – galvenokārt darbarīku un ieroču izgatavošanā. Neskatoties uz to, ka akmens laikmets ir visilgākais no aizvēstures periodiem, par to mūsdienās saglabājies vismazāk informācijas.

Pasākums turpina Ogres Vēstures un mākslas muzeja aizsākto ikmēneša radošo darbnīcu tradīciju, tāpēc ikvienam interesentam pasākumā būs iespēja arī pašam izmēģināt un praktiski apgūt krama apstrādes pamattehnikas. Ar akmens laikmeta ikdienišķo nodarbi, gatavojot ieročus un darba rīkus, interesentus iepazīstinās vēsturnieks Artūrs Tomsons.

Atgādinām, ka līdz pat 21. aprīlim muzejā skatāma izstāde «Senie ziemeļbriežu mednieki Daugavas krastos». Tajā par agro akmens laikmetu, periodu, kad Latvijas teritorijā un Daugavas krastos parādījās pirmie cilvēki – ziemeļbriežu mednieki, vēsta daudzveidīgs arheoloģiskais materiāls - krama darba rīki un ieroči, ziemeļbriežu ragi. Izstādē apskatāma rekonstruēta ziemeļbriežu mednieku mītne – jurta, kā arī 40000 – 10000 g. pr. Kr. sens mamuta zobs un ilkņa fragments.

24. marta tematiskā pasākuma laikā notiks arī Ilgas Zagorskas grāmatas «Senie ziemeļbriežu mednieki Latvijā» prezentācija.

Ieejas maksa pasākumā – 0,60 Ls, laipni gaidīti visi interesenti!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Salaspils novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43498898sec.