Latvijas labākie kolektīvi pārbaudīs nākamo Dziesmu un deju svētku repertuāru

Šajā svētdienā, 20. maijā plkst. 16.00 Valmieras Kultūras centrā notiks XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku Deju lieluzveduma „Tēvu laipas” modelēšanas koncerts. Tajā, gatavojoties 2013. gada Svētkiem, 14 Latvijas labākie kolektīvi izdejos nākamā lieluzveduma dejas.

„Modelēšanas koncerts ir brīdis, kad pirms nākamajiem Deju svētkiem varam pārbaudīt repertuāru, deju secību, saturisko vēstījumu un saskaņu ar Deju lieluzveduma koncepciju. Būtiski, ka koncertā varēsim redzēt to kā dejas iedzīvojušās ne tikai uz autoru kolektīviem, bet arī uz dažādu paaudžu dejotājiem Latvijā. Pēc modelēšanas koncerta taps lieluzveduma scenārijs un deju laukuma zīmējumi, kas būvēs ceļu uz lielo stadionu 2013. gadā,” stāsta Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra dejas nozares eksperte Maruta Alpa.

Koncertā piedalīsies kolektīvi no Latvijas vēsturiskajiem novadiem un Rīgas: Garkalnes novada senioru deju kolektīvs „Baltābele”, Latvijas Universitātes Tautas deju ansamblis „Dancis”, Preiļu Valsts ģimnāzijas un Preiļu novada kultūras nama jauniešu deju kolektīvs „Gaida”, Valmieras Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs „Gauja”, Rīgas pilsētas Bērnu un jauniešu centra „Daugmale” Tautas deju ansamblis „Gatve”, Limbažu kultūras nama jauniešu deju kolektīvs Jampadracis, Jelgavas pilsētas Bērnu un jauniešu centra „Junda” jauniešu deju kolektīvs „Jundari”, Tautas deju un Mūzikas kluba „Liesma” Tautas deju ansamblis „Liesma”, Mārupes novada kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Mārupieši”, Ozolnieku novada kultūras nama senioru deju kolektīvs „Ozolnieki”, Ogres Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs „Raksti”, Talsu tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Talsu kurši”, Varakļānu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs, Majoru kultūras nama jauniešu deju kolektīvs „Zālīte”.

Deju lieluzveduma „Tēvu laipas” modelēšanas koncertu rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru.

Koncerts notiek ar lieldrauga Latvijas Dzelzceļš, kā arī AS Latvijas valsts meži, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Latvija Statoil un Sixt atbalstu.

Sekojiet Dziesmu un Deju svētkiem: facebook.com/Dziesmusvetki; draugiem.lv/dziesmusvetki/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024 Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62116885sec.