Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī notiks izstāde "Tagad"

No 2012. gada 1.-31. augustam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē būs iespējams notvert spilgtus mirkļus Daces Runčas gleznu izstādē "Tagad".

Māksliniece Dace Runča par savu izstādi stāsta: "Gleznot, man tas nozīmē ļaut materializēties emocijām, palīdzot sajūtu tēliem iegūt formu, krāsu, stāstu un komunikācijas spēju. Mana glezniecība ir spontāna, es gleznoju mirkļu portretus, un mirkļi nemēdz ilgi pozēt. Tas, kas ir mirklī, nav svarīgi, īsā vai garā, bet tieši te un tagad. Dienišķā mirkļa svētums, apbrīnojums un slavinājums. Akrila krāszieda košums, caurspīdīgums un pastozums vienlaicīgi. Smalkas otas vilkta vibrējoša līnija un paletes naža trekns krāsas ziediens. Tas ir mans gleznieciskais izteikšanās veids. Savienot it kā pretējas lietas, meklēt jaunus veidus kā izmantot dažādus paņēmienus un iespējas, attīstot un kopjot savu glezniecisko valodu."

Dace Runča ir dizainere un gleznotāja. Māksliniece ir Latvijas Dizaineru savienības biedre, absolvējusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu. Glezno un darbus izstāda kopš 1997. gada.

Dace Runča glezniecībā strādā brīvi un enerģiski spilgti. Viņas iedvesmas avoti ir daba, ziedi un augļi, saule un vējš, pavasaris un rudens, vasaras ziedēšana, prieks par skaistā pilnību. Dzīves un cilvēku vērojumi, neskaitāmie ceļojumu iespaidi, kā arī mākslinieces dizaineres prakses pieredze. Mākslinieces gleznošana ir dalīšanās priekā un mirkļa izdzīvošanas skaistums, ļaujot mirklim uzkavēties ilgi, piefiksējot sajūtu. Lieli spilgti laukumi košās krāsās ar plūstošām līnijām. Sulīga, dzīvespriecīga glezniecība, kas izstaro pozitīvas emocijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93072104sec.