Valsts prezidents Andris Bērziņš atklās Līgatnes jaunās tūrisma takas

2012. gada 8. septembrī pulksten 12:00 pie Līgatnes tūrisma informācijas centrā valsts prezidents Andris Bērziņš svinīgi atklās Līgatnes papīrfabrikas ciemata kultūrvēsturiskā centra tūrisma takas. Pēc atklāšanas visi klātesošie gida pavadībā varēs doties ekskursijā jaunajos maršrutos – "Līgatnes papīrfabrikas ciemata iedzīvotāju vēsturiskais dzīvesveids" un "Līgatnes pilsētas dabas loks".

Projekta ietvaros Līgatnē ir veikta daļēja vēsturiskās tiltu sistēmas atjaunošana – uzbūvēti trīs tilti – "Vilhelmīne" un "Eižens", kas jau 19. gadsimtā Līgatnē šķērsoja kanālu pār Līgatnes upi un savienoja pastaigu takas, kā  arī tilts "Pie fabrikas". Jaunās tūrisma takas aprīkotas ar skatu platformām un laukumiem, kāpnēm, atpūtas soliņiem. Rīgaskalns un Skolaskalns atguvis vēsturisko izskatu – atjaunoti nožogojumi, izveidoti apstādījumi un celiņu sistēma starp vēsturiskajām ēku grupām, kā arī bērnu rotaļlaukumiņi.

Pilsētas centrā izvietotas vienotas tūrisma informatīvās norādes četrās valodās, izveidota jauna autostāvvieta, labiekārtota Tūrisma informācijas centra teritorija. Projekta ietvaros veicināta arī Līgatnes atpazīstamība starptautiskās tūrisma izstādēs, izveidota tūrisma informācijas mājaslapa, izgatavoti informatīvie bukleti un vēsturiskās centra kartes.

Vēsturiski Līgatnes papīrfabrikas ciemata kultūrvēsturiskais centrs ir veidojies kopš 1815. gada, kad Līgatnē tiek saražots pirmais papīrs un fabrikai attīstoties tās īpašnieki saviem strādniekiem nodrošinājuši tam laikam  augstvērtīgus sadzīves apstākļus, kā rezultātā izveidojies modernākais  tā laika strādnieku ciemats Eiropā. Līgatne arī šodien saglabājusi lielu daļu no unikālās koka apbūves - papīrfabrikas ciemats, kā XIX – XX gadsimta industriālās vēstures piemineklis, ir uzskatāms par dzīvu muzeju.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.visitligatne.lv

Informāciju sagatavoja  -

Līgatnes novada kultūras un tūrisma centra vadītāja

Ilze Kūle, 28395513


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 20.06.2024 Apceļo Svitenes pili! Bauskas TIC
Svitenes pils piedalās akcijā "Apceļosim Latvijas pilis un muižas"! | Skatīt vairāk
Latvija
Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 22.06.2024 Jaunpils LĪGO KAUSS MOTOKROSĀ Tukuma TIC
22. jūnijā 6. Jaunpils "Līgo Kauss" Motokrosā, ar ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu un daudz vērtīgām balvām skatītājiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53496814sec.