Bauskas pils tornī vēros zvaigznes un gaismas eksperimentus

Sestdien, 2012. gada 15. septembrī, pulksten 21:30 Bauskas pilī būs otrais zvaigžņu vērošanas pasākums. Mazie un lielie apmeklētāji atraktīvā veidā – ar praktiskiem gaismas, krāsas un skaņas eksperimentiem – iepazīsies ar astronomijas un fizikas pasauli, varēs aplūkot hologrammu un ar teleskopu aplūkot Mēnesi un Jupiteru.

Pasākuma viesi uzzinās kādas izskatās zvaigznes un kāpēc tās mirgo, kā rodas melnie caurumi, kāpēc debesis ir zilas, kāda ir Saules krāsa un kāpēc tā mainās, kā tieši krāsas redzam atkarībā no apgaismojuma un kā pasauli redz cilvēki ar dažādiem krāsu redzes trūkumiem, piemēram, daltonismu, varēs izpētīt kā gaisma apliecas ap šķērsli, uzzināt par difrakcijas gredzeniem, gaismas viļņveida dabu un viļņu pārklāšanos – interferenci, praktiski iepazīties ar atstarotāju darbības principu, uzzināt, ka ūdenī var peldēt par ūdeni krietni blīvāki ķermeņi un uzzināt, kas ir Doplera efekts.

Pasākumu vadīs pieredzējuši astronomi Arnis Ginters un Aivis Meijers, kurš ar fizikas eksperimentiem, kas atšķiras no ierastajiem skolu mācību materiāliem, nodarbojas jau vairāk kā astoņus gadus. Šis pasākums būs interesants un izglītojošs ikvienam – gan pieaugušajiem, gan bērniem. Lai radītu īpašu atmosfēru, tumsā pils torni izgaismos ar lukturiem un svecēm.

2011. gadā senā dzīvesveida skolas ietvaros notika pirmais astronomijas tēmai veltītais pasākums, kas guva lielu publikas atsaucību. Apmeklētāji vēroja zvaigznes, uzzināja kā laika gaitā mainījusies cilvēku izpratne par Zemi, tās vietu Saules sistēmā un Visumā.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Bauskas pils muzeja kasē, mākslas salonā Meistars Gothards un rezervēt pa tālruni 63923793 vai 63922280, vai e-pastā: [email protected] .

Biļetes cena – 2,00 Ls pieaugušajiem, 1,00 Ls mācību iestāžu audzēkņiem līdz 18 gadu vecumam. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja pasākumā bez maksas.

Sīkāka informācija pieejama interneta vietnē www.bauskaspils.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Latvija
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.26876497sec.