Mežotnes pils iegūst "Latviešu valodai draudzīga vide" statusu

2012. gada 22. novembrī plkst. 15:00 Tieslietu ministrijas Sarkanajā zālē notiks Valsts valodas centra rīkotās akcijas "Latviešu valodai draudzīga vide" laureātu apbalvošana ar tieslietu ministra J. Bordāna piedalīšanos.

Valsts valodas centrs 2012. gada martā izsludināja nu jau par labu tradīciju kļuvušo akciju "Latviešu valodai draudzīga vide", kas noslēdzās 31. oktobrī. Akcijas mērķis ir apzināt, izvērtēt un apbalvot tos apkalpojošās sfēras uzņēmumus (veikalus, viesnīcas, aptiekas, frizētavas, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus), kuros vispilnīgāk ievēro Valsts valodas likuma un citu normatīvo aktu prasības valsts valodas lietojumā. Akcija noritēja sadarbībā ar Latvijas Tirgotāju asociāciju, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, Latvijas Frizieru asociāciju un Aptieku biedrību.

Akcijas dalībniekus pieteica gan sabiedrības pārstāvji, gan iepriekšminēto asociāciju izvirzītie pārstāvji. Akcijas rezultātus izvērtēja ekspertu komisija, kuras sastāvā ietilpa divi pārstāvji no Valsts valodas centra, pa vienam pārstāvim no iepriekšminētajām asociācijām un Aptieku biedrības. Akcijas uzvarētājus noteica ekspertu komisijas sēdē šā gada 8. novembrī, izvērtējot Valodas kontroles nodaļas vecāko inspektoru sastādītos pārbaudes aktus, kā arī uzņēmumu darbības vērtēšanas anketas.

Apkalpojošās sfēras uzņēmumus vērtēja divās grupās:

1. pārtikas, rūpniecības, būvmateriālu, mēbeļu u.c. veikali, kā arī aptiekas;
2. sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi, frizētavas, viesnīcas un viesu nami.

Par uzvarētājiem tika atzīti 23 uzņēmumi, tai skaitā 9 uzņēmumi Rīgā un Jūrmalā, 4 uzņēmumi Latgalē, 4 – Vidzemē, 3 – Kurzemē, 3 – Zemgalē. Ar šo akciju apliecinām, ka Valsts valodas centrs vēlas uzslavēt, izcelt labākos un pateikties tiem uzņēmējiem, kuri ne tikai veiksmīgi darbojas uzņēmējdarbībā, bet arī godā un ciena valsts valodu – latviešu valodu, pilnībā ievērojot Valsts valodas likuma prasības.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 29.06.2024 Disku golfa sacensības Bauska Open 2024 Bauskas TIC
29. jūnijā Bornsmindes parkā norisināsies Disku golfa sacensības Bauska Open 2024. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Koncerts ar Valdi Atālu un Zani Bērziņu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.jūnijā pl.19.00 ielūdzam uz Akustikas vasaras terases atklāšanu, kurā uzstāsies Valdis Atāls un Zane Bērziņa. | Skatīt vairāk
10 EUR
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.22900391sec.