Ogre aicina uz Ziemassvētku darbnīcām "Iedvesmojies svētkiem!"

Sestdien, 2012. gada 1. decembrī plkst. 14.00 Ogres Vēstures un mākslas muzejā notiks adventes laika sākumam veltīts pasākums "Iedvesmojies svētkiem!", kurā no filca gatavosim gaumīgus eglīšu rotājumus, kā arī uzzināsim ko vairāk par filcēšanas tehnikas vēsturi. Pasākuma otrajā daļā, nobaudot smaržīgas kafijas tasi, klausīsimies muzikālajos priekšnesumos.

Gaidot gada baltākos svētkus, Ogres Vēstures un mākslas muzejs aicina piedalīties radošajā darbnīcā, iemācoties pašrocīgi izgatavot gaumīgus, filca apdarinātus eglīšu rotājumus. Filca jeb vilnas vēluma tehnikai ir sena, leģendu un mītu apvīta vēsture, kas aizraujošā veidā atklāj vilnas vēluma tehnikas specifiku – filcs veidojas vilnu mitrinot vai radot zināmu spiedienu uz to. Pēc ieklausīšanās leģendās par šodien tik populārās tehnikas izcelšanos ikviens, liekot lietā iztēli un nelielu izveicību, uz īpašām sagatavēm varēs izgatavot savu Ziemassvētku eglītes bumbuli. Tā noformējumu papildinās muzeja krājuma Ziemassvētku pastkartes attēls.

Pasākuma otrajā daļā Ziemassvētku laika burvību ļaus sajust svaigi ceptu vafeļu, kafijas un kanēļa smarža. Atdzīvosies senās klavieres muzeja ekspozīcijā un Jolantas Kalniņas izpildījumā skanēs svētku laika dziesmas.

Ieejas maksa pasākumā – pieaugušajiem 1.00 Ls, bērniem 0.30 Ls par materiāliem filca bumbas izgatavošanai. Laipni aicināti!

Vairāk informācijas interneta vietnē www.latvijascentrs.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Latvija
CHRIS NOAH akustiskais koncerts Jaunpilī Tukuma TIC
Koncerts uz ezera! 13. jūlijā, plkst. 05:00 | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.78342199sec.