Starojošo Rīgu varēs apskatīt arī no televīzijas torņa

"Staro Rīga" festivāla laikā Rīgas radio un televīzijas tornis, kas ir neatņemama mūsdienu Rīgas ainavas sastāvdaļa, būs ne tikai spoži izgaismots, bet arī ļaus no 15. līdz 18. novembrim palūkoties uz krāšņo festivālu no augstākā publiski pieejamajā skatu punktā Rīgā.

Rudens un ziemas sezonā no 1. oktobra līdz 14. maijam TV torņa skatu laukums parasti ir pieejams vien darba dienās un svētdienās no plkst. 10:00 līdz 17:00. Taču par godu „Staro Rīga” tornis būs atvērts ekskursijām katru festivāla vakaru no 17:00 līdz 21:00, turklāt samazināta tiks arī ieejas maksa – pieaugušajiem tā būs 1,50 Ls, pensionāriem – 1Ls, bet bērniem – 0,50 Ls. Interesentus sagaidīs pieredzējusi ekskursiju vadītāja, kura pastāstīs par TV torņa vēsturi un ikdienu mūsdienās.

"Torņi – tas ir sens civilizācijas sapnis par tuvošanos debesīm. Šīs pārsteidzošās būves kļuvušas par simboliem tām pilsētām, kurās tās atrodas. Arī reti kurš Rīgas attēls mūsdienās iedomājams bez televīzijas torņa. Tas godam veic savus tehniskos pienākumus, taču šai vietai ir pietiekami liels potenciāls, lai tā būtu arī visā Baltijā populārs tūrisma objekts. Ja izdosies piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus Zaķusalas torņa pārveidei par atraktīvu tūrisma objektu, kādreiz "Staro Rīga" laikā varēsim piedalīties jau ar pasaules līmeņa gaismas instalācijām. Taču pagaidām aicinām ikvienu palūkoties no putna lidojuma uz tumsā starojošās Rīgas gaismām," norāda Jānis Bokta, VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) valdes priekšsēdētājs.

Rīgas radio un televīzijas tornis stiepjas 368m augstumā un tas ir augstākais tornis Eiropas Savienībā. Televīzijas torņa skatu laukums atrodas 97 m virs Zaķusalas un no tā var labi pārredzēt Vecrīgu, Rīgas centru un Pārdaugavu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Baleta kamerfestivāls KURZEMES KLASIKA 202 Tukuma TIC
Jau trešo reizi vasaras vidū - 7.jūlijā Jaunmoku pilī uzplauks starptautiskais baleta kamerfestivāls “Kurzemes klasika 2024”.​Pasākumu vadīs | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakts autoorientēšanās sacensības Aizkraukles novada TIC
Atklāsim Aizkraukles pilsētas svētkus jau 12. jūlija naktī kopā! | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42487693sec.