Iedzīvotājus aicina pieteikties «Lāčplēšu krosam»

Trešdien, 24. septembrī, Rīgas domē notika preses konference par Rīgā pirmo reizi notiekošo sportiski patriotisko pasākumu "Lāčplēšu kross". Līdz šim Patriotisma mēnesis – novembris Rīgā tika atzīmēts, organizējot dažādus koncertus, kultūras un piemiņas pasākumus, bet šogad pirmo reizi tiks organizēts arī sportisks pasākums, kas notiks jau 11. oktobrī. Iedzīvotāji aicināti jau tagad pieteikties krosam, izvēloties savām spējām atbilstošāko distanci un aizpildot pieteikuma anketu, pasākuma oficiālajā interneta vietnē: www.lacplesiem.lv

"Lāčplēsis ir tautas varonis, kam līdzināties vēlas daudzi. Šī ir tā iespēja katram apliecināt savu patriotismu, parādīt savu spēku un izturību. Tā kā šo patriotisko pasākumu atbalsta Rīgas dome, tad, aicinot krosā piedalīties ikvienu, skriesim arī paši. Skriesim par Latviju!" - preses konferencē teica Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, aicinot ikvienu aktīvi piedalīties skrējienā.

"Lāčplēšu kross" būs atraktīvs, saliedējošs un aizraujošs skrējiens, kur trasē dalībniekiem būs ne tikai jāskrien pa asfaltu un meža taciņām, bet arī jāpārvar dažādi veiklības un spēka elementi, kas piemēroti pilsētvidei un Biķernieku trases infrastruktūrai.

Juris Kokainis, "Lāčplēšu krosa" organizatoru pārstāvis gaidāmo pasākumu raksturo tā: "Sabiedrībā skriešana šodien ir kļuvusi ļoti populāra. Lielākoties mēs skrienam pa asfaltu ierastās distances, proti, 10 km, pusmaratonu vai maratonu un piedalāmies dažādās skriešanas sacensībās visā Latvijā. Mūsu ideja šoreiz ir atdzīvināt visiem tik ļoti labi pazīstamo un mazliet aizmirsto skriešanas veidu – krosu. Tā ir skriešanas disciplīna, kurā ir pieejami dabiski šķēršļi. "Lāčplēšu krosā" to būs pietiekami daudz un ļoti interesanti."

Šis pasākums paredzēts pilnīgi visām vecuma grupām, ikviens var izvēlēties kādu no septiņām piedāvātajām starta ieskaites grupām. Vecāki, vecvecāki ar bērniem, mazbērniem līdz 11 gadu vecumam aicināti piedalīties "Ģimeņu skrējienā", kur būs jānoskrien 400 metru distance un jāpārvar daži līšanas, kāpšanas un lēkšanas šķēršļi. Savu dalību tieši šajā distancē apstiprinājis arī 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu trešās vietas – bronzas medaļas pludmales volejbolā ieguvējs Mārtiņš Pļaviņš: "Es labprāt piedalīšos "Ģimeņu skrējienā" kopā ar savām meitām. Sacensību grafiks šosezon ir bijis diezgan saspringts, tādēļ visu savu brīvo laiku pēc iespējas vairāk cenšos pavadīt kopā ar savu ģimeni. Šī būs lieliska iespēja izdzīvot ko jaunu, gūt pozitīvas emocijas un ja tā pavisam godīgi, ar mazu bērnu uz rokām 400m noskriet jau nebūs tik grūti."

Skolēni līdz 14 gadiem varēs piedalīties "Kadetu skrējienā", bet pusaudži līdz 17 gadiem - "Jauniešu skrējienā" gan individuāli, gan komandās. Pieaugušie, kuri ikdienā sporto, aicināti piedalīties "Pieaugušo skrējienā", bet tie, kuriem skriešana vairāk ir hobijs un to dara prieka pēc, var iesaistīties "Tautas skrējienā".

"Lāčplēšu kross" būs ne tikai sportisks pasākums, tajā dalībniekiem un apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās patriotiska rakstura radošajās darbnīcās un citās Lāčplēša tēla cienīgās aktivitātēs.

Sīkāka informācija mājas lapā: www.lacplesiem.lv. Pieteikties "Pieaugušo skrējiena" individuāliem dalībniekiem, "Tautas skrējienam" un "Ģimeņu skrējienam" varēs arī 11. oktobrī, reģistrēšanās laikā, bet pārējie aizpildīt pieteikuma anketu varēs tikai līdz 10. oktobra pulksten. 17.00.

Skrējienu par Latviju "Lāčplēšu kross" rīko Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un biedrība "Par stipru Latviju". Pasākumu atbalsta "Medrull", informatīvie sponsori: ziņu aģentūra BNS, radio STAR FM, portāls inbox.lv, elektroniskā skolvadības sistēma: E-klase un sportacentrs.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54709792sec.