Tiks atklāta izstāde «Dziļāk mežā»

Latvijas Dabas muzejā 21. novembrī tiks atklāta izstāde ''Dziļāk mežā'', kas iepazīstinās ar četriem aizsargājamiem mežu tipiem un tajos mītošajām augu un dzīvnieku sugām.  

Meži ir viena no lielākajām Latvijas dabas vērtībām, ar ko esam pazīstami arī Eiropā. Latvijā cilvēki ir saglabājuši zināšanas par dabu un, atšķirībā no citām Eiropas valstīm, joprojām spēcīgas ir arī ogošanas, sēņošanas un medību tradīcijas. Tomēr bieži Latvijas mežu dabas vērtības savās ikdienas gaitās nepamanām, jo nepazīstam.

Ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu tapusī izstāde ''Dziļāk mežā'' būs stāsts par četriem Eiropas nozīmes aizsargājamiem mežu biotopiem un tajos sastopamajām tipiskajām un retajām augu un dzīvnieku sugām. Ar izstādi Latvijas Dabas muzejs vēlas pievērst sabiedrības uzmanību meža vērtībām, tāpēc tā veidota tā, lai būtu interesanta dažādām auditorijām. Līdzās informatīvajiem materiāliem būs iespēja iejusties meža pētnieka lomā, samērīties ar alni, meža cūku un citiem dzīvniekiem, aplūkot augus palielinājumā. Meža sajūtas klātbūtni radīs Ivo Skanstiņa sagatavotie meža videofragmenti, kā arī melnā stārķa ligzdas modelis, ko radījuši muzeja speciālisti.

Izstādes atklāšana piektdien, 21. novembrī, plkst. 15.00 Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē. Izstāde būs skatāma līdz 2015. gada 5. aprīlim. Vairāk informācijas www.dabasmuzejs.gov.lv.

Izstādi atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.06.2024 - 07.07.2024  Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 04.07.2024 Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.56861091sec.