Jūrmalas pilsētas muzejā tiks atklāta «Oforta ģildes» izstāde

4. decembrī plkst. 17.00 Jūrmalas pilsētas muzejā tiks atklāta ''Oforta ģildes'' izstāde ''Skala C3''.

Jūrmalā atkal tiks pacelts ofortistu "karogs" (C3 – oforta tehnikas apzīmējums), akcentējot vienu no skanīgajām un senākajām grafikas tehnikām ar neatkārtojamu šarmu un estētiku, kas arī ir vienojošais kodols izstādes dalībniekiem.

Daudzveidīgu oforta iespēju gradāciju SKALU grafikas mākslā, savas profesionālās pieredzes izkopto individuālo rokrakstu jaunajos darbos palīdzēs atklāt Gunārs Krollis, Baiba Damberga, Baiba Kalna, Jekaterina Grjazeva, Valentīns Ozoliņš, Neig, Nele Zirnīte un Varis Krauklis. Izstādē piedalīsies arī jaunie mākslinieki Aleksejs Koškins, Signe Štrauss, Gabija Priede, Anna Šenke, Kristīne Jansone, kā arī Oforta Ģildes Goda biedri - mākslinieki no citām pasaules valstīm: Elvīra Kriaučiūnaite (Lietuva), Reda Uogintiene, Inese Troska (Šveice), Helga Halbritter (Šveice), Ieva Deksne (Austrālija) un Vineta Sayer (Lielbritānija).

Grafikas tehniku klāstā oforts izceļas ar to, ka viss darba process ir roku darba rezultāts (arī estampa sagatavošana drukāšanai ir paša autora izpildījums), kas estampam piešķir oriģinālgrafikas – elitārā mākslas veida statusu.

''Oforta ģilde'' biedrība, kas galvenokārt turpina grafikas radošo procesu nepārtrauktību, rūpējas par LMS Eksperimentālās oforta darbnīcas vēsturiskā mantojuma saglabāšanu un oforta, kā unikāla mākslas veida tradīciju turpināšanu, izglītojot sabiedrību grafikas jomā un popularizējot galvenokārt dobspiedes tehnikas, un pulcina ap darbnīcu šajās tehnikās strādājošos profesionālos māksliniekus, gan šī mākslas veida cienītājus un pielūdzējus.

''Oforta ģildes'' izstāde ''Skala C3'' no 4. decembra līdz 2015. gada 4. janvārim skatāma Jūrmalas pilsētas muzejā, Tirgoņu iela 29, Majoros, Jūrmalā. Darba laiks: P., O. – slēgts, T. – Sv. No 10.00 – 17.00. Ieeja – bez maksas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 29.06.2024 Disku golfa sacensības Bauska Open 2024 Bauskas TIC
29. jūnijā Bornsmindes parkā norisināsies Disku golfa sacensības Bauska Open 2024. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.89358997sec.