Multimediālas ekspozīcijas «RAIŅA T ELPA. Plašums. Dziļums.Bezgalība» atklāšana

26. martā plkst. 16.00 Jūrmalas pilsētas muzejā tiks atklāta multimediāla ekspozīcija ''RAIŅA T ELPA. Plašums. Dziļums. Bezgalība''.

''RAIŅA T ELPAS'' autors - mākslinieks Ivars Mailītis par jauno ekspozīciju:

''Šī telpa ir pieskāriens vārdiem, domām un idejām.

Šī telpa ir aicinājums atrast radošas iedvesmas horizontus.

Šī telpa ir saruna katram ar sevi mūžīgajā nepārtrauktās kustības jūrā.

No visuma bezgalības nāk vārdi, kā viļņu galotnes baltas un mūžīgas, kā gaisma… telpā šalc jūra – ieplūst jūras gaiss un temperatūra.

Tu ienāc pa dēļu laipām un ej tieši jūrā… iegremdējies!

Krastā uz akmeņiem Raiņa ikdienas priekšmeti, kā zīmes…, bet ''ideju trauki’’ tur tālāk - bezgalībā. Ikkatrs no mums meklē sevi un savu ceļu.

Rainis to atrada Jūrmalā brieduma gados, tagadējā viņa paša jaunības vārdā nosauktajā Jāņa Pliekšāna ielā, Raiņa un Aspazijas vasarnīcā.

Rainis bieži gāja uz liedagu, lai satiktu plašumu, dziļumu un bezgalīgo kustību, no vasarnīcas nelielās jumta istabiņas, kā tumsas kambara, no spriedzes un atpūtas viņš iznāca jūras krastā un atpakaļ…. Raiņa telpa Jūrmalas pilsētas muzejā ir šī ceļa metafora un aicina satikties ar Raini un sevi''.

Raiņa telpas veidotāji: Matīss Mailītis, Raiņa telpas projekta autors un vadītājs, arhitekts, Viktors Jansons, Raiņa un Aspazijas vasarnīcas projekta koncepcijas autors, kura idejas kontekstā videoinstalācijas telpa ir viens no vairākiem atsevišķiem, bet konceptuāli saistītiem autordarbiem. Aktieris Ivars Puga, telpā dzirdamās Raiņa dzejas interpretācijas, Astrīda Cīrule, Raiņa un Aspazijas vasarnīcas vadītāja, konsultante.

Multimediālā ekspozīcija ''RAIŅA T ELPA'' no 27. marta līdz 2016. gada janvārim skatāma Jūrmalas pilsētas muzejā, Tirgoņu iela 29, Majoros, Jūrmalā. Darba laiks: P., O. – slēgts, T. – Sv. No 10.00 – 17.00. Ieeja – bez maksas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 12.07.2024 IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 07.07.2024 Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66500902sec.