«Splendid Palace» vasaras sezonā paver aizkulišu priekškaru un aicina ekskursijās

«Splendid Palace» vasaras sezonā paver aizkulišu priekškaru un aicina ekskursijās

Kinoteātris “Splendid Palace”, turpinot pagājušajā gadā iedibināto tradīciju, kas pulcēja ievērojamu interesentu loku, arī šovasar aicina gida pavadībā iepazīt simtgadīgā kinoteātra unikālo ēku, kura sienas slēpj leģendas par krāšņākā kinoteātra tapšanu, atklājot iedvesmojošus stāstus par kino Latvijā.

Kinoteātris “Splendid Palace” ar pirmklasīgu kino repertuāru un dažādiem kino notikumiem priecējis jau vairākas kino skatītāju paaudzes, tomēr līdztekus kino baudījumam, 1923. gadā dibinātais kinoteātris spēj piedāvāt arī aizraujošas vēstures liecības un stāstus par kino un tā skatīšanās paradumiem gan aizgājušā gadsimta sākumā, gan mūsdienās. Ne mazāk interesanta un izzināšanas vērta ir arī pati kinoteātra ēkas arhitektūra un interjers, kas ļauj kinoteātri “Splendid Palace” dēvēt par vienu no izsmalcinātākajiem un skaistākajiem kinoteātriem Eiropā.

Ekskursijas kinoteātrī "Splendid Palace" pieejamas sākot no 6. jūnija, tās papildinās režisora Jāņa Ābeles īsfilma “81 metrs”. Filma uzņemta uz šim laikam neraksturīgās 8 mm kinolentas, kas rada pārlaicīgu efektu. Nacionālajā kino balvā “Lielais Kristaps” tā atzīta par labāko īsmetrāžas dokumentālo filmu, kas nostalģiski skatītājam vēsta par Latvijas kinoteātriem un laika nepielūdzamību. Jānis Ābele apciemoja savus mīļākos kinoteātrus un filmu uzņēma laikā, kad kinoteātri bija slēgti publikai, iegūstot neatkārtojamu vizuālo materiālu.

Pieteikšanās un vairāk informācijas  kinoteātra mājaslapā.

Kinoteātris “Splendid Palace” saņēmis Latvijas Pasākumu foruma 2023. gada Izcilākā Rīgas pasākuma iekštelpās balvu par kinoteātra simtgades pasākumu programmu gada garumā.

Pasākumu centru “Splendid Palace” un Melngalvju nams īpašnieks ir SIA “Rīgas nami”, kas ir Latvijā lielākais pašvaldībai piederošo īpašumu un galvaspilsētas iestāžu, sociālo dzīvojamo māju, pašvaldības tirgu teritoriju un tajās esošo ēku apsaimniekotājs un pārvaldītājs, telpu iznomātājs un jauno projektu attīstītājs.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 22.06.2024 Jaunpils LĪGO KAUSS MOTOKROSĀ Tukuma TIC
22. jūnijā 6. Jaunpils "Līgo Kauss" Motokrosā, ar ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu un daudz vērtīgām balvām skatītājiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 23.06.2024 Jāņu nakts mistēriju jampadracis Engurē Tukuma TIC
Jāņu Jampadracis – Engurē! 23.06. Engurē svētku tirdziņš, teātra izrāde Auniņparkā, koncerts un balle! | Skatīt vairāk
Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75114083sec.