Festivālā «Līvas ciems» uzstāsies Šveices tautas mūzikas grupa «HiesiX»

2012.gada 27. maijā, pulksten 12.00 Amatniecības un etnomūzikas festivālā „Līvas ciems” ar īpašu programmu uzstāsies Šveices tautas mūzikas grupa „HiesiX”. Tās dalībnieki izpilda šveiciešu seno un mūsdienu tautas mūziku, tradicionālo skanējumu apvienojot ar jaunām, eksperimentālām skaņām.

Kā jau iepriekš informējām, 26. maijā Amatniecības un etnomūzikas festivāla „Līvas ciems” apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt tautas un etnomūzikas pārstāvjus no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas, kuru līdzdalību nodrošina SIA "Fontaine Ent".

Savukārt svētdien, 27. maijā, pulksten 12.00 Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs ikvienu aicina uz Liepājas Promenādi, kur ar daudzveidīgām skaņu krāsām un plašu repertuāru apmeklētājus priecēs tautas mūzikas grupa „HiesiX” no gleznainās Ementāles ielejas Šveicē.

Grupas nosaukums „HiesiX” skan kā senais gallu ciems un nozīmē „šejienieši” vai „iezemieši”. Spēcīgs ir ne tikai grupas nosaukums, bet arī tās dalībnieki, kuru raksturs pielīdzināts galliem, jo grupas darbības laikā viņiem nācies krietni pacīnīties ar skarbo tautas mūzikas industriju, kas vēlējusies padarīt visus vienādus.

Viņu izpildītais repertuārs ir plašs - no poētiskām dziesmām un koncertskaņdarbiem līdz līksmi pulsējošai deju mūzikai ar pieskaņotām instrumentācijām.

Liepājā grupa „HiesiX” uzstāsies kopā ar mūziķiem no grupas „Hanottere”, apmeklētājiem piedāvājot iespēju ne tikai dzirdēt, bet arī apskatīt un uzzināt plašāku informāciju par viņu spēlētajiem mūzikas instrumentiem, tādiem kā vijole, Šveices cītaras: „Hanottere“, „Vijoļcītara”, „Heksešīts”, „Mū-ģīga” vai „Švīcerērģeles”, akordeons, šveiciešu ermoņikas, mutes harmonikas, dūdas, leijerkaste, buzuki, elektriskā ģitāra, basģitāra un citiem.

Par savu īpašo skanējumu grupas dalībnieki saka: „Mēs lūkojamies pāri Ementāles ielejai uz visām zemēm un laikiem.”

Vai jūs zināt, kas ir „Hanottere”, „Vijoļcītara”, „Heksešīts”, „Mū-ģīga” vai „Švīcerērģeles”?

Ja nē, jums noteikti ir jādzird grupas "HiesiX" koncerts!

Mūziķu grupas iespēju koncertēt Latvijā atbalsta Šveices vēstniecība Latvijā.

Sīkāka informācija par grupu: http://www.hiesix.ch/cd.htm, http://www.zither.ch/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57021594sec.