Baltijas valstu Vācu Dziesmu svētki Liepājā 25. maijā

2013. gada 25. maijā Liepājā notiks 19. Baltijas valstu Vācu Dziesmu svētki, kuros gaidīsim ciemiņus no Vācijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Dziesmu svētku  organizēšana un festivāla saimnieku gods šogad uzticēts Liepājai, Latvijai, kā arī Liepājas Vācu kultūras centram.

Dziesmu svētku  sākums paredzēts jau no pulksten 11.00, kad viesi, interesenti,  kā arī paši liepājnieki laipni aicināti doties Kūrmājas prospekta pastaigā, kuras garumā būs iespēja klausīties gan  Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas skolas un Liepājas Bērnu un Jaunatnes centra pūtēju orķestri mākslinieciskā vadītāja Valerija Šestilovska vadībā, sadziedāties  ar S.Pētersones izauklēto  folkloras ansambli "Ķocis", vērot L.Dudares  un Dz. Šusta ģitāras spēli, kā arī baudīt I. Meķa melodijas saksafona izpildījumā. Viesiem būs iespēja  ieklausīties Liepājas Universitātes studentu un 5. vsk. jauniešu  stāstījumos un uzzināt jaunus un nedaudz intriģējošus faktus par Liepājas himnas tēliem, Liepāju un  liepājniekiem. Klātesošo labsajūtai būs sagatavoti pārsteigumi no Liepājas pilsētas Domes un pašmāju saimniecēm. Viesus priecēs arī Rucavas kapella Intas Jaunciemas vadībā.

Savukārt, ulksten 12.30 no pieminekļa pakājes, bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem,  svētku gājiens mūziķu pavadījumā virzīsies pa Kūrmājas prospektu līdz Latviešu biedrības namam Rožu laukumā, kur sāksies Baltijas valstu vācu biedrības dziesmu svētku sadziedāšanās koncerts.

Vācu kultūras centrs ar patiesu cieņu pateicas visiem, kas atbalsta un atbalstīs  šo pasākuma norisi mūsu pilsētā! Paldies Vācijas Iekšlietu Ministrijai, Vācijas vēstniecībai Latvijā, Liepājas pilsētas Domei, Liepājas kultūras pārvaldei, Liepājas Latviešu biedrības namam, Liepājas Universitātei, Liepājas 5.vidusskolai, portālam "ReKurZeme", laikrakstam "Kurzemes Vārds", Liepājas televīzijai "Dzintare", Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolai, deju kolektīvam "Rucavietis", zvanu korim "Campanella", Rucavas kapellai, kā arī biedrībai "Cerību krāsa".

Interesenti, dziesmas mīļotāji un dalībnieki – nāciet, gaidīsim viesus kopā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 23.06.2024 JĀŅU NAKTS MISTĒRIJA Tukumā Tukuma TIC
Dziesmu cikls “Jāņu nakts mistērija” būs 22.jūnijā pulksten 23:00 Talsu ielā 4 Tu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk
Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73827505sec.