Muzeju nakts ieskaņā svinīgi atklās atjaunoto Liepājas muzeja strūklaku

2013. gada 18. maijā pulksten 19 starptautiskās akcijas "Muzeju nakts" ieskaņā Liepājas muzeja dārzā svinīgi atklās restaurēto muzeja strūklaku, kas atjaunota, pateicoties AS "NORVIK BANKA" finansiālajam atbalstam.

Tā ir neatņemama Liepājas muzeja ēku ansambļa sastāvdaļa. Nav saglabājušies vēsturiskie materiāli par strūklaku, taču tās čuguna dekoratīvā daļa ir izgatavota Krievijā un, visticamāk, tā izbūvēta 1901. gadā kopā ar muzeja centrālo celtni. Līdz šim strūklaka bija sliktā tehniskā stāvoklī un nav darbojusies vairākus gadu desmitus.

Pulksten 20 Liepājas muzeja mazajā izstāžu zālē ikviens interesents aicināts uz klavieransambļa QUADRA kamermūzikas koncertu, kas notiks darbībā ar kultūras organizāciju VIA Cultura.

Kvarteta sastāvā ir mūziķi Rihards Plešanovs – klavieres, Arvīds Zvagulis – vijole, Tēteris Trasuns – alts un Kārlis Klotiņš – čells.

Klavieru kvarteta QUADRA dalībnieki kopā sākuši muzicēt 2011. gada rudenī. Ansambļa repertuārs lielākoties sastāv no latviešu mūzikas, īpaši mūsdienu. Tajā ietilpst R. Dubras, T. Ķeniņa, P. Plakiža, P. Vaska un I. Zemzara kompozīcijas. Ansambļa stīdzinieki labprāt uzstājas arī kā stīgu trio.

Programmā skanēs Pētera Plakida "Veltījums Haidnam", Imanta Zemzara kompozīcijas "Brīnumskaņdarbi", "Jubilejas valsis" un "Mēnesgaisma", Frača Šūberta "Noktirne" un Ludviga van Bēthovena viena daļa no klavieru kvarteta do mažorā, kā arī Imanta Zemzara pārlikumi Jāņa Ivanova, Oskara Stroka, Romualda Kalsona tango.

Muzeju nakts akcijas laikā būs iespēja bez maksas apmeklēt Eiropas unikālu privātkolekciju festivāla "Vēsture bez robežām" izstādes. Muzeja pagrabā eksponēto kolekciju "PSRS uniformas un amunīcija" prezentēs kolekcionārs Andris Skābe.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Latvija
Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Lai skan bugi BURZMĀ Burzma
70. un 80. gadu latviešu hīti pie manis! Ieskandini saulgriežus virs Vecrīgas jumtiem, kad vēl, ja ne tagad? Gaidām Tevi 21.jūnijā jau 19.00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47348595sec.