Galerijas Istaba izbraukumizstāde "Vasara" Liepājā

Pirmdien, 2013. gada 17. jūnijā pulksten 17.00 UPB galerijā Liepājā, Dzintaru ielā 19, atklās izstādi, kas populāri atgādinās, ka jūrmala ir stilīga atpūtas vieta un ka Liepāja vēlreiz var uzplaukt kā ienesīga kūrortpilsēta.

Radošā komanda — kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne un dizainere Linda Lūse, grima māksliniece Ilze Trumpe un fotogrāfs Didzis Grodzs klasiskās kompozīcijās iedzīvinājuši 20. gadsimta 60. un 70. gadu peldkostīmus, ietērpjot tajos galerijas ISTABA darbinieces. Foto sesijas iedvesmas avots ir Kristīnes vēsturisko peldkostīmu privātkolekcija, kuru papildinājuši krājumi no pagājušā gadsimta tērpu nomas UZVALKS UN KLEITA.  Vide — Liepājas novada Jūrmalciems.

Lai veicinātu plānveidīgu un vienotu dizaina telpisko risinājumu jūras krastam Liepājā, ar Liepājas domes 2013. gada 18. aprīļa lēmumu Nr.122 nospriests modernizēt pilsētas pludmali, organizējot tai tematiskā plānojuma izstrādi. Tematiskais plānojums ir teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kur konkrētā izstrādes mērķis ir mainīt Liepājas pludmali par augsti progresīvu publisko telpu, labiekārtot jūrmalas pilsētvidi un piedāvāt liedagam laikmetīgus pakalpojumus, kā arī izveidot pilsētnieciskas pludmales zīmolu, ko atpazīst Baltijas jūras reģiona valstīs. Par to izsludināts atklāts metu konkurss, kurā piedalīties aicinātas komandas ar starpdisciplināru sastāvu — no arhitekta un industriālā dizainera līdz mārketinga speciālistam un sociālantropologam.

Pilsētvidei nozīmīgas daļas pārveidē iesaistāms plašs atbildīgo loks — no pasūtītāja daudzskaitlī līdz lietotājam daudzskaitlī, kam par vajadzību vidutāju kļūst projektētāju grupa. Iespējami daudzpusīgā dalībnieku pārstāvniecībā 2011. gadā tika sarīkota izstāde KLUSAIS KŪRORTS, kurā izrādītās Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas studentu idejas kā izejmateriāls iekļauts Liepājas pludmales tematiskā plānojuma darba uzdevumā.

Galerijas ISTABA izbraukumizstāde VASARA [ar nosaukumu VIENA DIENA MANĀ MŪŽĀ Rīgā bija apskatāma maijā] ir turpinājums dizaina atvaļinājumam brīvdienu pilsētā Liepājā. Tā būs konceptuāla līdzjutēja radošo prātu vētrām piejūrā līdz augusta beigām, kad noslēgsies metu konkurss. Tēmu aktualizējot, novārtā aizlaisto ūdensmalu [nu arī bez Zilā karoga] pārmaiņām tuvinājis projekta KLUSAIS KŪRORTS kolektīvs: «Nelūdzam, pieprasām civilizētu iekārtojumu ar labu dizainu pludmales pamatvajadzībām!»

Dizaina darbi Liepājas pludmales labiekārtošanā aptver plašu stila teritoriju no pilsētnieciska koptēla līdz individuālam aksesuāram, kur vides sakārtošanas instruments ir pat pludmales apmeklētāja apģērbs. Pirmām kārtām — peldkostīms.
ORGANIZĒ: ISTABA / V10*

ATBALSTA: ISTABA / V10 / UPB / LRTIB**
*Vidi veidojošo profesiju klubs

** Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 27.06.2024 "Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Darba laiks tūrisma objektos Līgo un Jāņos Bauskas TIC
Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates objektu darba laiku 2024.gada Līgo svētkos un Jāņos! | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5414021sec.