Izstāde "Māksla@Liepāja" sapulcina 41 mākslinieku

Liepājas mūsdienu mākslas kopizstādei "Māksla@Liepāja", ko atklās piektdien, 18. oktobrī, pulksten 17 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18, vairāk nekā 70 darbus pieteicis 41 mākslinieks.

Šogad tradicionālā Liepājas un apkārtnes mākslinieku kopizstāde atgriezusies Liepājas muzeja izstāžu zālē. Liepājas mākslinieku kopizstādē šogad ir arī vairāki jaunpienācēji. Tomēr galvenokārt izstādē ar saviem darbiem piedalās jau sabiedrībā atzīti un novērtēti mākslinieki. Rezultātā izstāde izvērtusies nosvērta, atklājot Liepājas mākslas vērtības un attīstības procesus.

Izstādes "Māksla@Liepāja" darbu skates vadmotīvs ir mākslinieka un vides savstarpējā mijiedarbība un tās izpausmes formas. Skatītājiem tiks piedāvāts mākslinieku veikums konkrētas kultūrvēsturiskās vides kontekstā, kurā Liepāja ir kā apzināts un neapzināts iedvesmas avots.

Liepājas mūsdienu mākslas izstādes "Māksla@Liepāja" mērķis ir parādīt pilsētas mākslinieku veikumu ar šodienai atbilstošu skatījumu, atklājot Liepājas mākslas dzīves aktualitātes un pievēršot pastiprinātu uzmanību jaunām mākslas izpausmes formām.

Pirms izstādes atklāšanas darbus vērtēs profesionāla žūrija, lai sadalītu Liepājas Kultūras pārvaldes nodrošināto balvu fondu. Šogad izstādes žūrijā ir māksliniece Sandra Krastiņa, Latvijas Mākslinieku savienības prezidents Igors Dobičins un Talsu muzeja izstāžu kuratore, gleznotāja Guna Millersone. Veicināšanas balvu fonds ir 1000 Ls (1422,87 EUR). Lai papildinātu savu mūsdienu mākslas darbu kolekciju, Liepājas muzejs plāno iegādāties vienu izstādes darbu.

Uz Liepājas mūsdienu mākslas izstādes "Māksla@Liepāja" atklāšanu 18. oktobrī aicināts ikviens interesents un mākslas draugs.

Izstāde būs skatāma līdz 24. novembrim. Ieeja bez maksas.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 04.07.2024 Ditas Lūses izstāde Mazajā Mežotnes pilī Bauskas TIC
Esi ielūgts apmeklēt Ditas Lūses izstādi "Saules laiks" Mazajā Mežotnes pilī no 21. jūnija līdz 1. augustam! Izstādes atklāšana 21. jūnijā, | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48213387sec.