Gleznotāja Miķeļa Golta atmiņu pēcpusdiena Liepājas muzejā

28. decembrī pulksten 15 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18  interesenti, laikabiedri un mākslas cienītāji ir gaidīti muzeja pagraba velvju zālēs uz mākslinieka Miķeļa Golta (1922-2007) dzīvei un daiļradei veltītu atmiņu vakaru.

Miķeļa Golta dzimšanas dienai veltītajā sarīkojumā paredzēta īpaši veidota  raidījuma  par mākslinieku noskatīšanās, lielās viesu grāmatas lasīšana, atmiņu stāstījumi, sarunas un izstādes "Miķelis Golts. Neparastā Liepāja" aplūkošana.

Izstādē skatāmas māklinieka Miķeļa Golta gleznas, kas ļauj izsekot mākslinieka daiļradei no viņa radošās darbības sākuma  līdz 2000. gadam.

Izstādi papildina Miķeļa Golta mākslas, kultūras un vēstures atbalsta fonda veidotās ceļojošās izstādes planšetes, kas vēsta par mākslinieka radošo darbību, viņa mantojumu un oriģinālo glezniecības autortehniku – plastisku masu. Ar šo masu mākslinieks veidoja gleznu faktūras, par kurām joprojām klīst leģendas – neviens īsti nezina, kā tās tapušas.

Izstāde atspoguļo arī Miķela Golta attiecības ar Liepāju, viņa pilsētas izjūtu, kas joprojām skatītāju uzrunā un sniedz paša mākslinieka brīžam romantizētu, brīžam paskarbu šīs pilsētas atklāsmi koka arhitektūras formās, mūra sienās un Kurzemes pilsētas dabas ainavās.

Miķelis Golts dzimis 1922. gada 25. decembrī, Rucavas pagasta Nidas ciematā, zvejnieku ģimenē. Liepājā beidzis A. Saulieša pamatskolu, no 1938. līdz 1939. gadam mācījies glezniecību K. Hartmaņa privātstudijā.

No 1947. līdz 1949. gadam mācījies Liepājas Mākslas vidusskolas Dekoratīvās noformēšanas nodaļā. No 1947. līdz 1972. gadam strādājis dažādus darbus: bijis krāsotājs un galdnieks, mākslinieks noformētājs un mācību meistars Liepājas Mākslas vidusskolā.

Sākot ar 1947. gadu, rīkojis savu darbu izstādes. M. Golta gleznas atrodas Latvijas Mākslinieku savienības fondā, valsts un pašvaldības muzejos, kā arī privātkolekcijās Latvijā un ārvalstīs. No 1973. gada – Latvijas Mākslinieku savienības biedrs.

Pasākums notiek Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstītā biedrības "Sabiedrības attīstības centrs" projekta "Miķeļa Golta 90.dzimšanas dienas pasākumu cikls" ietvaros.

Izstāde "Miķelis Golts. Neparastā Liepāja” skatāma līdz 29. decembrim.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.liepajasmuzejs.lv


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 12.07.2024 Tukuma teātra izrāde "Trešā iespēja"  Tukuma TIC
12.jūlijā pulksten 19:00 Slampes Kultūras pilī būs skatāma Tukuma teātra izrāde "Pēdējā iespēja". Ieeja brīva. | Skatīt vairāk
Latvija
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 17.06.2024 Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40338206sec.