Liepāja Muzeju naktī piedāvās programmu «Karostas cietums sarkanā dzintara gaismā»

Šī gada 17. maijā noslēgsies starptautiskās akcijas Muzeju nakts trīs gadu cikls, kurā tiks godināta sarkanā krāsa – dzintars. Liepājā vairāki muzeji šīs akcijas ietvaros vērs durvis un aicinās apmeklētājus izbaudīt īpašu kultūras programmu, ieskaitot Karostas cietumu un Liepājas Valsts tehnikuma ekspozīciju.

Liepājas Karostas cietums sākot no 20.00 vakarā piedāvās programmu "Karostas cietums sarkanā dzintara gaismā", kas apmeklētājiem dos iespēju apmeklēt cietuma bufeti un no padomju laika bufetniecēm nopirkt autentiskus Karostas suvenīrus. Darbosies Vojentorgs un izbaudīt īstu cietuma atmosfēru palīdzēs pārģērbšanās un fotogrāfēšanās dažādu laikmetu militārajos tērpos. Interesentiem būs iespēja noskatīties īsfilmu par Karostas būvniecību un vēsturi, kā arī klausīties dziesminieces Lauras Bicānes priekšnesumu. Vakara izskaņā, kas būs pusnaktī, cietuma pagalmā būs iespēja vērot cirka studijas Beztemata uguns šovu.

Domājot par liepājnieku un pilsētas viesu nokļūšanu Karostas cietumā, Liepājas sabiedriskais transports 17. maija vakarā piedāvā papildus reisus 7. maršruta autobusam no Kuršu ielas līdz Atmodas bulvārim un atpakaļ, kas būs bez maksas. No Kuršu ielas pirmais papildus reiss aties 22.15, bet nākamais reiss uz Atmodas bulvāri dosies 23.25. No Atmodas bulvāra autobusi aties 22.50 un 00.25.

Savukārt, savu pirmo ekspozīciju Muzeju naktī ar nosaukumu "Sarkanais vilina, virpuļo, vizuļo" vai "Tehnikuma muzeja pirmā nakts" piedāvās PIKC "Liepājas Valsts tehnikums"Tehnikuma muzejs savu darbību 18.00 sāks ar ekspozīcijas atklāšanu, absolventu tikšanos, un  jauniešu izgatavotā braucamrīka "No vakardienas rītdienā" prezentāciju. Bērni būs aicināti piedalīties radošajā darbnīcā un lielajā ķīmijas eksperimentā. Apmeklētājiem būs iespēja vērot ielu vingrotāju paraugdemostrējumus, kā arī iesaistīties čigānu dejās un nogaršot Marikļu. Uzstāsies arī jauniešu deju kolektīvs Odziņa, bet programmu pulksten 20.00 noslēgs Valsts tehnikuma teātra studija ar ēnu teātri "Tu man būsi puķe, puķe sarkanā".

Pasākumos ieeja brīva.

Pasākumu rīko Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar biedrību Pagastmāja, atbalsta lieldraugi Aeprint, Ūdensputni, Un Limited Agency, viesnīca Kolumbs, Lielbāta, veikalu tīkls MOS (veikali Oasis, Parfois, Karen Millen un LIST), kā arī SIA Almo, Liepājas Olimpiskais Centrs, viesnīcas Poriņš, Fontaine, Fontaine Royal, Europa City Amrita, Libava, Robežu nams un Kalēju māja, veikali Lindex, Seppala, Max&Co un Galleria Riga, Kurši, kafejnīca Darbnīca, Trīs sivēni, Liepājas Universitāte, SIA Liepājas papīrs, Kurzemes rallijs un mākslas centrs Totaldobže.

Vairāk informācijas mājaslapā www.liepajaskultura.lv, kā arī sociālajos tīklos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50667906sec.