Liepājas Latviešu biedrības namā notiks karalisko liliju izstāde

No 17. līdz 19. jūlijam Liepājas Latviešu biedrības namā  liepājnieki un pilsētas viesi aicināti baudīt karalisko liliju ziedu skaistumu izstādē. Jau otro gadu liliju ziedu izstādi organizē Liepājas Latviešu biedrības nams sadarbībā ar liliju audzētāju biedrību ''Lilium Balticum'', kuras kolekcionāri un selekcionāri uz izstādi būs atveduši dažādu šķirņu, mirdzošu krāsu, karalisku formu un reibinošu smaržu ziedus.

Liliju ziedu izstāde Biedrības namā jau kļuvusi par vasaras tradīciju. Laika apstākļi šogad dārzkopjus nav lutinājuši, tomēr, par spīti dabas untumiem, izstādē būs skatāmi vairāk nekā 100 dažādu šķirņu un nokrāsu ziedi, kuri izaudzēti kolekcionāru un selekcionāru dārzos Ogrē, Ķekavā, Tukumā, Jelgavā un citviet Latvijā. Izstādītas būs gan nesmaržīgās un īpaši izturīgās Āzijas grupas lilijas, gan izcili smaržīgās trompetlilijas, kā arī citu grupu lilijas, kas Biedrības namā ienesīs vasarīgas vēsmas.

Izstādes laikā biedrības ''Lilium Balticum'' audzētāji sniegs padomus ikvienam interesentam liliju kopšanā un ieteikumus kolekcijas veidošanā, apmeklētāji varēs iegādāties un pasūtīt liliju sīpolus, kā arī iepazīties ar jaunākajiem katalogiem. ''Lilium Balticum''  ir viena no aktīvākajām puķu biedrībām Latvijā, kura  apvieno gan vienkāršus liliju entuziastus, gan augsta līmeņa selekcionārus. Visu mūsu reģiona valstu vidū Latvija izceļas ar savu ziedu selekciju, un lilijas Latvijas ziedu selekcijā ieņem īpašu vietu. Jau daudzus gadus par tradīciju ir kļuvis tas, ka liliju izstādēs lielāko ekspozīcijas daļu ieņem tieši Latvijā selekcionētie ziedi. Latvijas selekcionāri katru gadu turpina iepriecināt skatītājus ar jaunām šķirnēm. Latvijā radītās šķirnes ir piemērotākas mūsu klimatam un krietni labāk jūtas Latvijas dārzos.

Lilijas ir daudzgadīgas sīpolpuķes, piemērotas Latvijas apstākļiem. Lielākā daļa liliju ir pietiekoši vai ļoti ziemcietīgas. Plašāku informāciju par liliju grupām un audzēšanas knifiņiem varēsiet iegūt apmeklējot Liliju ziedu izstādi Liepājas Latviešu biedrības namā.

Aicinām interesentus uz izstādi un patīkami atpūsties no ikdienas steigas, baudot cēlo liliju ziedu burvību  17., 18. un 19. jūlijā no pulksten 9.00 līdz 18.00. Ieeja izstādē bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk
Latvija
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Līgo svētki Kandavas Ozolāju estrādē Tukuma TIC
Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" 21.jūnijā būs skatāma Līgo lielizrāde "Zvēru dīdītājas". Pēc izrādes - balle! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 24.06.2024 Apskati Līgo pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Apskati, cik daudzveidīgs Līgo pasākumu piedāvājums ir Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5720582sec.