Jauniešu ēnu teātris muzejā izspēlēs šausmu stāstus latviešu gaumē

14. janvārī plkst. 10  Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 notiks ''Aģentūras Baringtons K'' ēnu teātra izrāde ''Šausmu stāsti latviešu gaumē''. Izrādi veidojusi režisore Beata Bērziņa, skatuves kustību pasniedzēja ir Inga Kreicberga. Izrādē piedalās bērni un jaunieši vecumā no 12 līdz 16 gadiem, projekta vadītāja ir Kristīna Lieģeniece.

Izrāde ''Šausmu stāsti latviešu gaumē'' ir tapusi gada tumšajā laikā, ko folklorā saucam par veļu laiku. Rudens miglas vāli, kas klāj ielejas un atsevišķās dienās ietin visu apkārtni, simbolizēja senču veļus, kas ierodas savās mājvietās. Tumsas laiks, kas saistījās ar viņsauli, iedvesa cilvēkos bijību.

Ēnu teātra uzveduma būtība vērsta uz tādu latviešu folkloras elementu kā dziesmu, skaitāmpantu, buramvārdu, rituālu un kustību apgūšanu, to integrēšanu mūsdienu dzīves ritmā, rezultātā veidojot uzvedumu - performanci, kurā folkloras elementi savienojas ar mūsdienu modernajām tehnoloģijām.

''Aģnetūra Barktingtons K'' veidotais projekts cer rosināt jauniešu interesi par tautas folkloru, veicināt piederības izjūtu Latvijai un uzlabot latviešu valodas runas prasmes, piedāvājot nepiespiestā veidā apgūt tautas tradīcijas un rituālus.

Ēnu teātra studija darbojas jau trešo gadu. Ir izveidotas vairākas izrādes, kā arī atsevišķas performances – "Mazā prinča pasaule", ''Stāsts", "Lietus". Ar izrādēm studija viesojusies arī Lielbritānijā un tikko kā atgriezusies no Šveices.

Pēc izrādes skatītājiem, būs iespēja gan piedalīties ēnu teātra veidotajās meistarklasēs, gan iejusties aktieru lomās. Pēc izrādes tiks organizētas ēnu teātra darbnīcas ar performanci noslēgumā.

Uzvedums un darbnīcas paredzētas bērniem un jauniešiem no 7 – 15 gadu vecumam, kā arī viņu vecākiem un vecvecākiem.

Biļetes cena pasākumā ir 0.50 eiro.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bauskas novadā "Mājas Kafejnīcu dienas" Bauskas TIC
Ieplāno savlaicīgi: vasaras garšu piedzīvojums Bauskas novadā jau pavisam drīz – Mājas Kafejnīcu dienas 27. un 28. jūlijā! | Skatīt vairāk
Latvija
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Koncerts ar Valdi Atālu un Zani Bērziņu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.jūnijā pl.19.00 ielūdzam uz Akustikas vasaras terases atklāšanu, kurā uzstāsies Valdis Atāls un Zane Bērziņa. | Skatīt vairāk
10 EUR
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71329618sec.