Koncertzāle Baltais flīģelis aicina uz jaunās sezonas koncertiem

04.09.2010 plkst. 18.00 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" būs klausāma koncertprogramma "Tango balādes", kurā skanēs Latvijas tango karaļa Oskara Stroka un Argentīnas tango karaļa Osvaldo Puljēzes dziesmas un instrumentālie skaņdarbi. Koncertā būs dzirdama mecosoprāna Lailas Saliņās (ASV) balss, piedalīsies Evita Dūra (akordeons), Līga Veilande (čells), Gidons Grīnbergs (vijole), Leonarda Antoņēviču (vijole).

Koncertzāles jaunās koncertsezonas atklāšana notiks sestdien, 18. septembrī, plkst. 21.00 ar jauniešu kora „Balsis“( mākslinieciskais vadītājs IntsTeterovskis) un komponista Artūra Maskata piedalīšanos. Koncertā skanēs dziesmas no izrādes „Vācietis. Novembris. Klavierkoncerts“, kā arī būs klausāms kora 2010./2011. gada sezonas programmas pirmatskaņojums. Koncertā piedalīsies diriģents Valdis Tomsons, pianiste Dace Kļava un akordeoniste Evita Dūra. Pēc koncerta terasē visus gaidīs ugunīgs pārsteigums, ko gatavo „Svētku aģentūra“.

2011. gadā koncertzāle „Baltais flīģelis“ svinēs 10. jubileju, bet līdz tam rudens periodā koncertzāle klausītājiem piedāvās daudzveidīgu programmu, kurā skanēs gan klasiskā mūzika, kora mūzika, džezs, gan Brazīlijas sambas ritmi.Koncerttūres ietvaros ar programmu „Autobiogrāfija“ koncertzālē viesosies dziedātājs Ainars Mielavs. Oktobra sākumā, turpinot koncertsēriju „Jaunie mūzikā“, uzstāsies pianiste Elīna Gaile, bet mēneša beigās koncertu sniegs siguldiete, LNSO soliste Tatjana Ostrovska, uzstājoties kopā ar Zviedrijā dzīvojošo pianisti Inesi Klotiņu.Vēl oktobrī klausītājus aicinās džeza vakars Latino stilā, ko piedāvā izcilu džeza mūziķu apvienība -džeza kvintets „Silvestri Orkestri“.

Novembrī „Baltais flīģelis“ divus koncertus veltīs mūzikas zemei Austrijai – „Austrijas mūzikas vakari“ – vienā no tiem būs skatītāju atkalredzēšanās ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solisti Ditu Krenbergu un pianisti Ievu Ošu, kuru sadarbība sākusies, dzīvojot un strādājot Austrijas pilsētā Grācā, bet otrā – iepazīšanās ar jauno operas solisti, soprānu Silgu Tīrumu, kura arī savu muzikālo izglītību papildinājusi Grācā, ar izcilību beidzot Grācas Mūzikas un mākslas universitātes maģistrantūru. Ditai Krenbergai un Ievai Ošai koncertā pievienosies vadošie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solisti - Guntis Kuzma (klarnete), Sandis Šteinbergs (vijole), Darija Kozlitina (alts), Diāna Ozoliņa (čells).

Novembra vēsumā klausītājus sasildīs mūzika Brazīlijas sambas programmā „Batucada Jazz” saksofonista, Grammy balvas īpašnieka Magnusa Lindgrena (Zviedrija) un viņa grupas izpildījumā. Tikpat silta būs liriskā dziesminieka F. Šūberta kamermūzika Latvijas Nacionālās operas solistes, Latvijas Lielās mūzikas balvas laureātes Guntas Davidčukas izpildījumā.

Decembrī ar Ziemassvētku programmu Siguldā viesosies vokālā grupa „Framest“, bet 10.jubilejas priekšvakarā, Gadu mijā ,,Baltais flīģelis“ uzsāks jaunu tradīciju, sagaidīt Jauno gadu ar dzirkstošu ,,Šampanieša koncertu“.

Turpinot pērn aizsākto, koncertzāle jaunajā sezonā bērniem un ģimenēm piedāvā koncertu ciklu ,,Būsim draugi mūzikā!” Jau piektdien, 17. septembrī, plkst. 18.00 visi aicināti uz tikšanos programmā ,,Trombons un mežrags – draugi orķestrī”, kurā piedalīsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solisti Kaspars Majors (trombons), Artūrs Šulcs (mežrags) un Herta Hansena (klavieres).

Siguldas koncertzāle “Baltais flīģelis” 10 gadu radošās darbības rezultātā ir kļuvusi par labāko koncertzāli Siguldas novadā un ir viena no iecienītākajām koncertzālēm Latvijā, kuras kvalitāti ir novērtējuši gan profesionālie mūziķi, gan lielā koncertu apmeklētāju auditorija. Koncertzāle veic aktīvu koncertu darbību un tās biogrāfijā savus vārdus ir ierakstījuši mākslinieki – operas solisti Inese Galante, Maija Kovaļevska, Egils Siliņš, Kristīne Zadovska, Kristīne Opolais, Antra Bigača, Krišjānis Norvelis, Miervaldis Jenčs, pianisti Vestards Šimkus, Diana Ketlere, Katia Skanavi, Armands Ābols, Liene Circene, vijolniece Baiba Skride, čelliste Marta Sudraba, komponisti Pēteris Vasks, Pēteris Plakidis, Raimonds Pauls, Jānis Lūsēns, mūziķi Ainars Mielavs, Zigfrīds Muktupāvels. Wanderer trio (Francija), duets The Katona Twins (Ungārija), Izaī kvartets (Francija), Altenberg trio (Austrija), Amsterdam Loeki Stardust Quartet (Holande), Swngle Singers(Lielbritānija) un daudzi citi.

Pasaulslavenais mūziķis, vijolnieks Gidons Krēmers te sniedza solokoncertus, pēc tam iedibinot festivālu „Kremerata Baltica”, kas kopš 2004. gada, kad notika pirmais festivāls ar moto “Šostakovičs un Šnitke – nepagājušais gadsimts”, un kas tajā pašā gadā ieguva Lielo Mūzikas balvu Latvijā un laikraksta „Diena” balvu “Kultūras notikums 2004”, ir kļuvis par Latvijas mūzikas dzīves nozīmīgu notikumu katru gadu. Festivāla septiņos gados Latvijas klausītājiem ir bijusi iespēja satikties mūzikā un arī klātbūtnē, ar tādiem laikmetīgās mūzikas klasiķiem – komponistiem Arvo Pertu, Giju Kančeli, Leonīdu Desjatņikovu, Pēteri Vasku, Artūru Maskatu, Georgu Pelēci, kuru darbu pirmatskaņojumi ir bijuši īpaša festivālu vērtība.

Kocertzāles vadītāja un dvēsele visus šos darbības gadus ir Inese Zagorska. Uzsākot jauno sezonu viņa uzsver: „ Tieši tagad apzinos, ka mūzika, māksla ir tā, kas mūs garīgi stiprus, drošus un optimistiskus izvedusi ārā no ekonomiskajām kataklizmām, ka nopirktā koncerta biļete, kurai nav vajadzīgs bankas aizņēmums, daudzos gadījumos mums palīdzējusi nepagurt, nepadoties un no jauna piecelties. Tieši tagad visvairāk apzinos kultūras nozīmību katra cilvēka dzīvē. Jauno sezonu iesāksim ar Vācieti un Maskatu, un visas sezonas moto varētu izteikt ar Ojāra Vācieša vārdiem - „Balto koncertu laiks baltā miglā…un spīgojot jāņtārpiņiem, lai var redzēt notis.”. Ir svarīgi katram dzīvē nospēlēt savu skaisto melodiju un sev dzīvē salikt pareizos akcentus. To novēlu ikvienam.”

Biļetes ir nopērkamas koncertzāles “Baltais flīģelis” kasē: Darba dienās 11.00 – 19.00, kases tālrunis 67974787, e-pasts [email protected], http://www.sigulda.lv/, ,,Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās un http://www.bilesuparadize.lv/ un „Biļešu Serviss” tirdzniecības vietās visā Latvijā un www.bilesuserviss.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 29.06.2024 ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Koncerts ar Valdi Atālu un Zani Bērziņu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.jūnijā pl.19.00 ielūdzam uz Akustikas vasaras terases atklāšanu, kurā uzstāsies Valdis Atāls un Zane Bērziņa. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 29.06.2024 Goran Gora koncerts Kalsnavas arborētumā Madonas TIC
29. un 30. jūnijā - "Peoniju ziedu parādē 2024" Goran Gora koncerts un bērnu programma | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Siguldas novada TIC
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.49636602sec.