Rokforas siera pagrabos tagad var ieiet arī tūristi

Francijas pilsētas Roquefort tūrisma informācijas birojs ir sācis piedāvāt ekskursijas uz pagrabiem, kur tiek nostādināts franču slavenākais siers. Siera pagrabi pieder Roquefort-sur-Soulzon komūnai, kas atrodas Aveyron departamentā. Siers nogatavojas pateicoties pareizām ūdens un gaisa attiecībām, kas nonāk pagrabā. Visu cauru gadu mitrums pagrabā nav mazāk par 90-95%, bet temperatūra telpu iekšienē ir no 7 līdz 16oC.

Lai tuvāk iepazītu rokforas siera ražošanu, pilnīgi pietiek, lai apmeklētu vienu no firmas pagrabiem, kas atrodas līdzās Avenue de Lauras. Papillon pagrabos ir iespējams iekļūt bezmaksas, un tieši šeit sāka ražot pirmo dzīvo sieru. Jāatzīmē, ka Papillon ģimene ir vienīgā, kura ievāc pelējuma sēņu sporas no pašizceptas rudzu maizes.

Īsa bezmaksas vizīte ir iespējama arī Gabriel Coulet pagrabā, kur var iepazīties ar nu jau piektā paaudzē vēsturiski izkoptām siera ražošanas tradīcijām.

Société – vietējo siera ražotāju ‘zvaigzne’. Par 3 eiro var izstaigāt visu sazaroto pagrabu tīklu, kurā nobriest aptuveni 33 tūkstoši rokforas siera.

Carles – pats mazākais pagrabs un vienīgais visā komūnā, kur rokforas sieru joprojām sagatavo ar rokām. Diemžēl šajā pagrabā iekļūt nav iespējams. Taču saimniekam ir savs veikaliņš, kurā var ne tikai nopirkt sieru, bet arī ieklausīties dažādas intereseantas lietas par siera ražošanu.

Turpretī Combes Le Vieux Berger siers tika sākts ražot 1923.gadā. Pagraba saimnieks speciāli tūristiem sniedz siera sagatavošanas meistarklases.

Les Fromageries Occitanes pagrabi ir slēgti apmeklētājiem, taču tūristi var pabūt vienā no aitu fermām, kuru piens tiek izmantots La Pastourelle Roquefort siera sagatavošanā.

Tūristiem tiek ieteikts apģērbties nedaudz siltāk, jo ekskursija ilgst vismaz vienu stundu.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 06.07.2024 Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15287304sec.