Bibliotēka No1 šefpavārs Māris Jansons dalās pieredzē par restorāna aizkulisēm

Restorāns Bibliotēka No1 pārsteigs gan internacionālas virtuves, gan pašmāju virtuves cienītājus. Šefpavārs Māris Jansons aizrautīgi stāsta par latviešu produktu izmantošanu restorāna ēdienu gatavošanā, lieliski orientējas produktu piedāvājumā visā pasaulē un skaidro mūsdienu Latvijas virtuvi.

"Protams, maksimāli cenšamies izmantot Latvijā ražotus un audzētus produktus, bet nesezonas produktus, jūras veltes, jēra, liellopa un vistas gaļu iepērkam no citām valstīm. Iegādājamies Īrijā audzētu jēra gaļu, ASV un Argentīnā audzētu augstākā labuma liellopa gaļu, kas ir sulīga un mazliet ieskābena, Francijā augušas vistas, kas ir audzētas 88 dienas," stāsta Māris Jansons. Šobrīd Latvijas lauksaimnieki nespēj piegādāt augstākā labuma liellopa, vistas un jēra gaļu, bet cerams, ka lauksaimnieki sasparosies un spēs izpildīt augstās prasības, lai restorāna klienti baudītu ne tikai Latvijā gatavotu, bet arī audzētu ēdienu.

Restorāna ēdienkartē ir plašs piedāvājums ar Latvijā iegūtām zivīm, kā zandarts, store, nēģis, reņģes, vēdzele. Bibliotēka šefpavārs: "Nēģus piegādājam no Carnikavas zvejniekiem, jo tur augušie nēģi ir vistīrākie un labākie. Īpaša loma ēdienkartē veltīta reņģēm, kas veidota pēc manas receptes un ir ļoti pieprasīts ēdiens restorāna klientu vidū." Šobrīd restorānā pieejama arī brieža gaļa gan steiks, gan tartars. 

"Iespējami daudz izmantojam arī Latvijā augušus dārzeņus, augļus un ogas, protams, šobrīd lietojam dārzeņus, ko var uzglabāt ilgāk, piemēram, rutkus, ziedkāpostus. Ziemā ir grūtāk ar kvalitatīvu zaļumu iegādi, tomēr sadarbojamies ar latviešu zaļumu un salātu audzētājiem, kuri arī ziemā audzē šos produktus," tā Māris Jansons. Arī piena produktus, maizi, medu restorāns piegādā no latviešu zemniekiem.

Restorānam Bibliotēka No1 ir svarīgi augsti standarti, tāpēc sadarbojas tikai ar uzticamiem un sevi pierādījušiem piegādātājiem, lai produktu kvalitāte dažādās piegādes reizēs neatšķiras.

Ja kaut nedaudz ierosinājām apetīti, tad atliek vien doties uz restorānu Bibliotēka No1 Tērbatas ielā 2, Rīgā, un nobaudīt, piemēram, biezpiena krēmu, kura sastāvā rupjmaizes drumstalojums, ziedputekšņi, ķirbju sorbets, dzērveņu gels un rudzu biskvīts.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.restoransbiblioteka.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Latvija
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 29.06.2024 ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.53140998sec.