Tripadvisor nosauc Eiropas labākās alus darītavas

Lielākais tūrisma portāls Tripadvisor sastādījis Eiropas labāko vietu sarakstu jeb topu alus mīļotājiem. Pirmās trīs vietas ir iekarojuši Lielbritānijas salas pārstāvji, tomēr Londonas uzņēmumu to starpā nav. Turklāt desmitniekā tie ir ieguvuši piecas vietas, savukārt populārās alus zemes Čehija un Vācija ieguva tikai pa vienai vietai, tai pat laikā Austrija tika pārstāvēta ar divām pozīcijām.

Tūrisma portāls TripAdvisor sastādījis reitingu par Eiropas desmit labākajām alus darītavām. Tops kā precizē TripAdvisor, tika sastādīts pamatojoties uz starptautiskā tūrisma portāla apmeklētāju atsauksmēm. Turklāt tika ņemti vērā vērtējumi, kas saņemti līdz 2012. gada jūlijam.

Lielbritānijas austrumos pilsētā Beri-Sent-Edmunds izvietotā alus darītava Greene King iekaroja pirmo vietu. Alus darītava tika atvērta vēl XVIII gadsimta beigās un ātri saņēma statusu kā viena no labākajām Lielbritānijas alus darītavām. Rūpnīcā vēl šodien ražo pāris desmitus putojošā dzēriena šķirnes.

Alus darītava Smithwick`s ieguva otro vietu. Savukārt trešo vietu ieguva alus darītava Adnams, kura nodarbojas ar dažādu alus šķirņu brūvēšanu jau vairāk kā 100 gadus un ir ieguvusi lielu daudzumu apbalvojumu. Pavisam 70 krogos, kas izvietoti Lielbritānijas austrumos ir iespējams nogaršot dažus desmitus Adnams alus darītavas ražotās alus šķirnes.

Jāmin, ka sarakstā ir iekļuvusi vēl viena angļu alus darītava – St. Austell Brewery, tomēr tā ir iekļuvusi topa 10. vietā.

Beļģijas godu alus topā pārstāv De Halve Maan (Straffe Hendrik) no Brugge. Pavisam Beļģijā tiek ražotas apmēram 450 alus šķirnes, no kurām daudzas eksperti katru gadu atzīst par labākajām pasaulē.

Uz Austrumiem no Minhenes ciematā Andeks izvietotā alus darītava tika izvirzīta uz topa sesto vietu, pateicoties šajā vietā izvietotajam Benediktiešu klosterim, kura alus brūvēšanas tradīcijas ir pazīstamas tālu ārpus Vācijas robežām.

Vēl viens Īrijas pārstāvis vispopulārāko alus darītavu starpā ir Dublinas Porterhouse, kurai slavu nesa putojošais dzēriens ar vīna nokrāsu (sarkanīgs).

Viena no Čehijas alus galvaspilsētām – Pleznja, kur izvietota darītava Pilsner Urguell, - ierindojusies astotajā pozīcijā.

Interesanti, ka Vācija un Čehija ir ieguvušas tikai vienu vietu topā un arī tā ir diezgan patālu no topa pirmā trijnieka.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 28.06.2024 Grila un vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 Tālrunis rezervācijai:+371 23280303. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.06.2024 - 29.06.2024 Koncertstāsts “DEBISĪ. Ir Jāpiedzīvo..” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
28.jūnijā pl.19.00 AKUSTIKA aicina uz kopīgu muzikālu mākslas darbu, kolāžu, stāstu ar mūziķiem Etīnu Emīliju SAULĪTI, Daniilu MICKEVIČU un Arti | Skatīt vairāk
15 EUR
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16825604sec.