Aviācijas svētki notiks arī Spilves lidlaukā

Pašvaldības SIA „Rīgas nami” Rīgas svētku laikā, 20. un 21.augustā, aicina rīdziniekus un pilsētas viesus uz Aviācijas svētkiem Spilves lidlaukā. Pasākumā būs iespējams apskatīt Nacionālo bruņoto spēku gaisa un sauszemes militāro tehniku, civilās aviācijas lidmašīnas, kā arī apmeklēt Spilves lidostas vēsturisko ēku.

Aviācijas svētku apmeklētājiem tiks nodrošinātas dažādas atrakcijas un izklaides, kā arī autostāvvietas blakus lidlaukam, darbosies bufete. Pasākuma norises laiki: 20. augustā no plkst. 10.00 līdz 20.00, 21. augustā no 10.00 līdz 18.00.

Aviācijas svētkos būs iespēja redzēt bruņoto spēku helihopterus Mi – 2 un Mi- 17. Helihoptera Mi - 17 maksimālais ātrums ir 250 km/h, tas spēj uzņemt 24 pasažierus. Helikopters Mi – 2 sasniedz 210 km/h, un tas spēj uzņemt 6 pasažierus. Apskatei tiks piedāvāta lidmašīna An – 2 “Colt”, kuras maksimālais ātrums ir 250 km/h un ar to var lidot 12 pasažieri.

Ekskluzīvs eksponāts, kas tiks izstādīts speciāli Aviācijas svētku laikā ir leģendārā latviešu aviokostruktora Kārļa Irbīša modelētā lidmašīna I – 12, kuru izgatavota 1937. gadā. Ar šo lidmašīnu K. Irbītis ieguva Lielo balvu Parīze, bet 1937. gada. vasarā sacensībās „King Cup Race”, kas notika Anglijā, ieguva 1. godalgoto vietu, turklāt I-12 ieguva starptautisku atzinību. Ar šo lidmašīnu tika uzstādīti vairāki rekordi. Lidmašīnu ražoja VEF rūpnīcā.

Pirmo reizi, pēc ilgiem gadiem, svētku apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt lidostas „Spilve” vēsturisko ēku, kas celta 1954. gadā pēc arhitekta Sergeja Vorobjova projekta. Lidostas ēkas telpas rotā vairākas freskas, monumentālas kolonnas, greznas lustra un ar ornamentāliem rotājumiem noklāti griesti. Apmeklētāji varēs iepazīties ar lidostas „Spilve” darbību laikā, kad pasažieri veica lidojumus no tās, kā arī varēs noskatīties dokumentālo īsfilmu par aviāciju. Perspektīvā šajā ēkā plānots izveidot Latvijas Aviācijas Muzeju.

Lidlauks „Spilve”, agrākie nosaukumi – „Spilves gaisa osta” vai „Rīgas gaisa osta” (1928 - 1940), vēlāk „Rīgas Centrālā lidosta”, bija Rīgas galvenā lidosta līdz lidostas „Rīga” atklāšanai 1975. gadā, un tas joprojām saglabā savu lomu Latvijas aviācijas nozarē. Šobrīd to apsaimnieko nodibinājums „”Lidlauks Spilve” un šeit tiek nodrošināti lidojumi pārsvarā privāto lidojumu un pilotu skolu treniņlidojumu vajadzībām. Pašlaik lidlauku atļauts lietot gaisa kuģiem, kuru maksimālais pacelšanās svars nepārsniedz 5,7t.

Plašāka informācija par Rīgas svētku pasākumiem atrodama mājas lapā www.rigassvetki.lv  - arī angļu un krievu valodā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Lai skan bugi BURZMĀ Burzma
70. un 80. gadu latviešu hīti pie manis! Ieskandini saulgriežus virs Vecrīgas jumtiem, kad vēl, ja ne tagad? Gaidām Tevi 21.jūnijā jau 19.00! | Skatīt vairāk
Latvija
Jelgavas objektu darba laiks svētkos Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Vasaras saulgriežu svētku laikā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornim, Jelgavas Vecpilsētas mājai un Dzīvesziņas un arodu sētai mainīts darba | Skatīt vairāk
Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsti tūrisma piedāvājumu ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5020051sec.