Pasaules lidostas: iepazīstiet Lisabonas starptautisko lidostu

Šodien portāls Travelnews uzsāk jaunu rakstu sēriju „Pasaules lidostas”, kurā iepazīstināsim portāla apmeklētājus ar skaistām un mazāk glītām, ērtām un ne tik ērtām, interesantām un savdabīgām pasaules lidostām. Pirmā – Portugāles galvaspilsētas Lisabonas lidosta!

Lidojums no Rīgas uz Lisabonu ar visu pārsēšanos kādā no Eiropas lidostām gan būs visai ilgs, tomēr Portugāle un tās galvaspilsēta noteikti ir ceļojuma vērta. Ievērības cienīga ir jau pati Lisabonas lidosta, kas piedāvā vienu no skaistākajiem skatiem, kad lidmašīna tuvojas Aeroporto da Portela starptautiskajai lidostai. No sauszemes lidmašīna veic lielu, plašu loku pāri Atlantijas okeāna piekrastei, Težū (Tejo) upes grīvai, vispirms ļaujot ieraudzīt divus slavenos Lisabonas tiltus – Vasco da Gama un 25. de April, bet pēc tam vecpilsētu, kas nāk arvien tuvāk un tuvāk.

Lisabonas lidosta, kas atrodas tikai septiņus kilometrus no pilsētas centra, ir lielākā valstī. Tai ir divi termināli un divi pacelšanās un nolaišanās skrejceļi, lielākais no tiem ir 3`800, mazākais – 2`400 metrus garš. Pēdējos gados lidostā apkalpoto pasažieru skaits svārstās ap 15 miljoniem gadā, pārvadāto kravu svars – ap 90`000 tonnām, bet kopējais lidojumu skaits pārsniedz 140`000.

Lisabonas lidosta ir arī svarīgs tranzīta punkts tālākiem lidojumiem. No Lisabonas dažādu lidsabiedrību lidmašīnas dodas uz citiem galamērķiem Eiropā un Latīņamerikā.

Pašreizējā lidosta oficiāli atklāta 1942. gadā, bet vienkāršāks lidlauks, kas piedāvāja arī transatlantiskos lidojumus, darbojās jau trīsdesmitajos gados. Toreiz lidojumi pāri okeānam pārsvarā tika veikti ar lidmašīnām, kas varēja nosēsties ūdenī, un Lisabona, kas ir visvairāk uz rietumiem esošā Eiropas galvaspilsēta, piedāvāja lieliskas iespējas tieši šādām lidmašīnām.

Šobrīd ir skaidrs, ka Lisabonas lidosta ir krietni par mazu pieaugošajam tūristu skaitam, tāpēc bija paredzēts līdz 2017. gadam uzbūvēt jaunu lidostu apmēram 50 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Lisabonas. Tās plānotā jauda – līdz 20 miljoniem pasažieru gadā, divi 4`000 metrus gari skrejceļi, vairāk nekā 60 izlidošanas vietas. Diemžēl Portugāles ekonomiskās krīzes dēļ jaunās lidostas projekts ir iesaldēts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 06.07.2024 Ekskursija "Tiksimies Rožu laukumā" Liepājas reģiona TIB
Katru dienu plkst. 12:00 liepājniekiem un pilsētas viesiem ir dota iespēja kopā ar zinošu gidu doties divu stundu garā pastaigā, lai iepazītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Jāņa Daliņa stadionā 6. un 7. jūlijā aicinām uz ikgadējām sacensībām – “Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.31379104sec.