Drošības procedūras lidostās nākotnē pasažierus neaizkavēs vispār

Starptautiskas konferences laikā aviokompāniju vadītāji atzinuši, ka arvien pieaugošais aviotūristu skaits pasaulē liek apsvērt vispārīgu lidostu drošības sistēmu pārstrukturēšanu – pretējā gadījumā pasažieru rindas jau tuvā nākotnē sola pārpildīt lidostu terminālus.

"Mēs vienkārši nevarēsim tikt galā ar sagaidāmo pasažieru skaitu, izmantojot pašreizējās metodes," atzīst Starptautiskās Gaisa transporta asociācijas ģenerāldirektors Tonijs Tailers.

Viņš paredz, ka jau ap 2020. gadu lidostās tiks izmantotas tādas drošības sistēmas, kas ļaus pasažieriem turpināt ceļu bez apstāšanās, apģērba novilkšanas vai šķidrumu, portatīvo datoru un citu mantu izņemšanas no somām.

Lai gan pašlaik vēl nepieciešams veikt daudz uzlabojumu, lai jaunā sistēma atbilstu pasaules valstu vai citu regulatoru prasībām, tās konceptu vairākās lidostās plānots izmēģināt jau 2014. gada noslēgumā.

Drošības sistēmu restrukturizācija balstīsies uz uzticēšanos individuāliem pasažieriem. Jau šobrīd līdzīga programma ar nosaukumu "PreCheck" tiek izmēģināta ASV – tiem pasažieriem, kas aviotransportu izmanto bieži, turklāt brīvprātīgi sniedz padziļinātu informāciju par sevi, drošības pārbaužu laikā lidostās atļauts nenovilkt apavus, jostas un virsjakas.

"Ja pasažieris ir ar mieru pastāstīt par sevi nedaudz vairāk, viņam tiek sniegtas papildus ērtības," atzīst ASV Transporta un drošības administrācijas vadītājs. "Tādā veidā mēs varam koncentrēties uz tiem cilvēkiem, par kuriem mums zināms vismazāk."

Lai būtu iespējams praksē ieviest līdzīgu sistēmu, turklāt globālā mērogā, jāatrisina nevis tehnoloģiskas dabas jautājumi, bet tādi, kas saistīti ar vienotu procedūru veikšanu dažādās pasaules valstīs.

Jau šobrīd daudzas pasaules lidostas piedzīvojušas miljoniem dolāru vērtus pārbūves projektus, lai nodrošinātu augstāku drošības līmeni, taču šādi risinājumi aizņem daudz vietas un ievērojami aizkavē pasažieru plūsmu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 09.07.2024 Grila uzkodu meistarklase Liepājas reģiona TIB
Konceptpavārs Renārs Purmalis Hoijeres pagalmā aicina uz grila uzkodu meistarklasi 11. jūlijā. | Skatīt vairāk
Džerbas sala - Vai Tu zini, kur tā ir? Estravel Latvia
Vai zini, cik skaista ir tā? // 7 naktis, viss iekļauts, lidojums no Minhenes // Pagarini vasaru! | Skatīt vairāk
no 582 EUR
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Aviobiļešu izpārdošana! SKY24.LV
Vairāk kā 50 galamērķi // ceļošanas periods līdz 31.05.2025. | Skatīt vairāk
no 69 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4035821sec.