Fakti, ko katram vajadzētu zināt pirms nākamā lidojuma

Cilvēki, kuri lidmašīnas un debesis pazīst vislabāk, nosauc faktus, ko pasažieriem vajadzētu zināt, izmantojot aviokompāniju pakalpojumus.

Tualete

Tualešu durvis lidmašīnās ir atveramas un aizveramas no abām pusēm. Gan piloti, gan stjuartes zina, kā to izdarīt un iespējams daži pasažieri arī to zina, tā kā esiet uzmanīgi.

Gaismas

Diennakts tumšajā laikā, kad lidmašīna paceļas vai piezemējas, gaismas salonā tiek izslēgtas, lai pasažieru acis pierastu pie tumsas, gadījumā, ja notiek avārija.

Spilveni, žurnāli

Tiek ieteikts nelietot lidmašīnās piedāvātos spilvenus, ja vien tie nav iepakoti, lai izvairītos no antisanitāriem apstākļiem. Arī aviokompāniju žurnāli iespējams ir vienas no netīrākajām lietām lidmašīnā.

Durvju atvēršana lidojuma vidū

Vai kādreiz esat iedomājušies, ka kāds varētu atvērt avārijas izejas durvis, kad lidmašīna ir vairāku kilometru augstumā? Neraizējieties. Vienam cilvēkam nav iespējams atvērt avārijas izejas durvis lidojuma laikā.

Lidmašīnas apkalpe

Domājiet, ka pilotiem pēc 11. septembra notikumiem ir aizliegts apmeklēt pasažierus? Ne pavisam. Lidmašīnu piloti sacījuši, ka tas ir iespējams, ja lidmašīna nav pacēlusies. Apciemot pasažierus esot pilotu darba labākā daļā, īpaši, ja pasažieri ir ieinteresēti un uzdod jautājumus.

Ko apkalpe nevēlas teikt avārijas situācijās

Stjuarti par avārijas situāciju nopietnību pavisam noteikti neinformēs pasažierus, jo pasažieru izbīlis ir pēdējais, kas vajadzīga šādos gadījumos. Tiek sacīts nenovilkt apavus pacelšanās vai piezemēšanās laikā, jo avārijas gadījumos evakuēties bez apaviem nebūs patīkami.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Latvija
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.27687097sec.