Sniedz ieskatu nākotnes aviolaineru interjera tehnoloģijās

Lielākas tualetes korpulento pasažieru vajadzībām un rotējami sēdekļi, kuri ļautu sēdēt aci pret aci ar ceļabiedriem, ir tikai daži no jauninājumiem, kas jau drīzumā var kļūt par ierastām ērtībām starptautiskajos avioreisos.

2013. gada "Crystal Cabin Awards" pasniegšanas ietvaros nosaukti 47 dalībnieki, kuri Vācijas pilsētā Hamburgā pretendēs uz septiņiem apbalvojumiem saistībā ar aviolaineru interjerā pielietotajām tehnoloģijām un dizainu.

Lai gan daļa demonstrēto risinājumu ir ideju līmenī un sākotnēji solās tikt ieviesti vien biznesa vai pirmās klases salonos, daži jau pieejami tirgū. Piemēram, "Row 44" Wi-Fi TV tiešraide lidojuma laikā, kas jau šobrīd vairākos iekšzemes reisos ASV pasažieriem ļauj vērot televīzijas tiešraides savos viedtālruņos vai planšetdatoros.

Vācijā radītā "BigLavC" tualete būs tirgū pirmā, kas paredzēta korpulentu pasažieru ērtībām. Tās radītāji atzīst, ka tualetes dizains ir atbilde uz straujo vidējā ķermeņa svara pieaugumu iedzīvotāju vidū visā pasaulē. Tā ir ne vien pieejamāka "lieliem" ļaudīm, bet arī ļauj aviokompānijām papildus nopelnīt, piedāvājot integrētu informācijas displeju, kur iespējams demonstrēt reklāmas.

Viena no neparastākajām apbalvojumam izvirzītajām idejām ir inovatīva izklaides centru vadības sistēma, kas lidmašīnu pasažieriem ļauj vien ar žestu un acu zīlīšu kustību palīdzību kontrolēt multimediju atskaņošanas iestatījumus, skaļumu un citus parametrus.

Francijas uzņēmuma "Zodiac Aerospace" atvases piedāvā kopumā piecus inovatīvus produktus aviolaineru interjeram, tostarp rotējamus (otrādi apgriežamus) sēdekļus. Līdzīgi kā sēdvietas atsevišķos vilcienu vagonos, sēdekļus iespējams pagriezt tā, lai kolēģi, draugi vai ģimenes locekļi lidojuma laikā varētu ērti komunicēt savā starpā. Turklāt, sēdekļus pagriežot, tiek apvienotas arī izvelkamās paplātes, izveidojot visai palielu galdu.

Savukārt kādas Nīderlandes universitātes projekts ietver izvelkamā galdiņa prototipu, kas vienlaikus kalpo kā neliela, ērta mantu glabātuve, kur novietot, piemēram, mobilo tālruni un maku. Nelielajā skapītī atrodama arī USB pieslēgvieta ierīču uzlādei, kā arī pieslēgvieta austiņām.

Britu uzņēmums nācis klajā ar izbīdāmo galdiņu, kurš tiek automātiski notīrīts pēc iebīdīšanas roku balstā. Tiesa gan, šis koncepts pagaidām vēl ir izstrādes stadijā.

Kā vienu no visaizraujošākajiem jāmin kādu Vācijā tapušu multimediju konceptu, kurš pārsteidz ar izliektiem LED displejiem uz lidmašīnas salona interjera sienām (attēlā). Milzīgie ekrāni attēlo reāllaika trīsdimensiju attēlu, kurā redzama dotajā brīdī šķērsotā teritorija, sniedzot pasažieriem unikālu ceļošanas pieredzi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Reklāmas rakstu publicēšana Travelnews.lv TurismaBizness.lv
Reklāmas rakstu publicēšana tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv (LV / ENG) | Skatīt vairāk
130 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 06.07.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45365906sec.