airBaltic palielina flotes efektivitāti par 15 procentiem

Latvijas aviokompānija airBaltic 2013.gada vasarā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, par 15% ir paaugstinājusi savas flotes izmantošanas efektivitāti.

Martins Gauss (Martin Gauss), airBaltic izpilddirektors: "Efektīvāks lidmašīnu izmantojums nozīmē, ka lidmašīnas īsāku laiku pavada dīkstāvē. Tas palīdz būtiski samazināt izmaksas, kas savukārt atspoguļojas zemākās biļešu cenās mūsu klientiem. Turklāt labāka lidmašīnu pieejamība paaugstina pakalpojumu kvalitāti. Šajā pavasarī esam atklājuši sešus jaunus lidojumus uz siltāka klimata reģioniem, ieviesuši papildu reisus divpadsmit maršrutos, kas savieno Rīgu ar tādiem galamērķiem kā Parīze, Barselona, Nica, Stokholma, Roma, Londona un Bari, kā arī pielāgojuši izlidošanas laikus darījumu vai atpūtas braucieniem. Šie uzlabojumi padara ceļojumu ērtāku, saīsina gaidīšanas laiku tranzītlidostā, un dod vairāk laika izbaudīt brīvdienas galamērķī."

Flotes izmantojuma uzlabojums 15% apmērā tika panākts, veicot strukturālas izmaiņas maršrutu tīklā. Tas tika panākts, pārplānojot galvenos maģistrālos maršrutus no fiksēta izlidošanas grafika pusdienlaikā uz pamīšus mainīga rīta/pēcpusdienas grafiku. Tas nozīmē, ka, piemēram, pasažieri, kuri agrāk ieradās Milānā, Parīzē vai Romā sestdienas pusdienlaikā un tur pavadīja 24 stundas līdz lidojumam nākamās dienas vidū, tagad var ielidot agri no rīta un doties prom vēlā svētdienas pēcpusdienā, tādējādi pavadot galamērķī ilgāku laiku. Līdzīgi lidojumu grafiki tiek nodrošināti arī darba dienās, atvieglojot pasažieriem ceļojumu plānošanu, un ļaujot aviokompānijai panākt laika ziņā blīvāku lidmašīnu izmantojumu.

Uzlabotā flotes efektivitāte ir ļāvusi airBaltic ne tikai palielināt lidojumu biežumu uz Stokholmu, Parīzi, Londonu, Minheni, bet arī ieviest sešus jaunus maršrutus — uz Prāgu (Čehijā), Hevīzu-Balatonu (Ungārijā), Olbiju (Sardīnijā), Rijeku (Horvātijā), Larnaku (Kiprā) un Maltu. Šīs izmaiņas ir arī ļāvušas airBaltic samazināt transfēra laiku Rīgā no aptuveni divām līdz vienai stundai, tādējādi nodrošinot saviem pasažieriem daudz ērtākus ceļošanas apstākļus.

Īsi par airBaltic:

AIR BALTIC CORPORATION (airBaltic) ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99.8% akciju. airBaltic flotē ir 24 lidmašīnas: piecas Boeing 737-500, astoņas Boeing 737-300 un vienpadsmit Bombardier Q400 NextGen. Vasaras sezonā airBaltic īslaicīgi izmantos arī Boeing 757-200 lidmašīnas maršrutos, kuros ir augsts pieprasījums. airBaltic veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas. airBaltic ir Gada aviokompānija 2009/2010 (Zelta balva) – šo balvu piešķir Eiropas Reģionālo aviokompāniju asociācija (ERA). airBaltic ir Air Transport World 2010.gada Fēniksa balvas (Phoenix Award) ieguvējs – starptautiska atzinība par izcilību uzņēmējdarbības restrukturizēšanā. airBaltic saņēma īpašu tendenču noteicēja (Pacesetter Award 2010) balvu vispasaules zemo cenu aviokompāniju apbalvojumā The Budgies World Low Cost Airline Awards par sasniegumiem hibrīdas aviokompānijas statusā. 2012. gadā Airlinetrends atzinis airBaltic par vienu no desmit inovatīvākajām aviokompānijām pasaulē.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14898109sec.