airBaltic nogādā Olimpisko komandu Sočos

Šodien, 6. februārī, Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic veica ļoti īpašu lidojumu no Rīgas uz 2014.gada Soču Olimpiskajām spēlēm ar īstenu Baltijas valstu komandu lidmašīnā. Baltijas valstu delegācijas devās ceļā ar speciāli šim nolūkam nokrāsotu Boeing 737 lidmašīnu, kuras olimpisko dizainu airBaltic prezentēja pērnā gada oktobrī sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju un Starptautisko lidostu "Rīga".

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss): "Atzīmējot Olimpiskās spēles, pirmo reizi mūsu lidmašīnai esam izveidojuši īpašu dizainu. Turklāt, pirmo reizi 58 Latvijas  delegācijas sportistiem airBaltic lidojumos pievienosies arī kaimiņvalsts kolēģi, tādēļ to varētu nodēvēt par īstu Baltijas valstu komandu. No sirds ceram, ka no Olimpiskajām spēlēm mūsu lidmašīna atgriezīsies nedaudz smagāka iegūto medaļu dēļ."

Latvijas Olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers: "Soču ziemas Olimpiskajās spēlēs Latvijai būs stiprākā komanda, kāda ir bijusi ziemas Olimpiādēs. Ir gandarījums, ka delegācijas sastāvā ir Pasaules un Eiropas čempioni un medaļnieki, pasaules kausa ieguvēji un starptautisku sacensību uzvarētāji. Latvijas komanda uz Sočiem lidos ar speciāla dizaina airBaltic lidmašīnu, un tas ir pagodinājums gan sportistiem, gan aviokompānijai. Esmu pārliecināts, ka šīs būs aizraujošas un interesantas Olimpiskās spēles visiem Latvijas sportistu līdzjutējiem."

VAS Starptautiskā lidosta "Rīga" valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks: "Ikreiz, kad sportisti dodas uz sacensībām, lidostā "Rīga" jūtama īpaša atmosfēra, jo mēs zinām, ka šajā mirklī sākas viņu olimpiskais ceļojums. Latvijas sportisti sevi vienmēr parādījuši kā pasaules līmeņa spēlētāji. Viņu apņēmība gūt panākumus ir labs piemērs ikvienam no mums, jo tikai ar mērķtiecību un precizitāti iespējams sasniegt virsotnes – gan sportā, gan aviācijā, gan jebkurā citā nozarē. Lidosta Latvijas olimpiskajai komandai vēl sasniegt sporta disciplīnu augstākās virsotnes!”

Kā ziņots iepriekš, atzīmējot Olimpiskās spēles, airBaltic savai lidmašīnai izveidojusi īpašu dizainu. Veidojot to 40 kvadrātmetru lielā platībā, lidmašīnas kreisajā pusē uzklātas četru toņu krāsas, kurām pēc tam pārklāta uzlīme. Dizainā ir dažādu nokrāsu zaļie toņi un zilā krāsa, kas simbolizē kalnu ainavu. Jaunā dizaina radīšanā izmantota poliuretāna krāsa, kas tiek lietota aviācijā. Krāsai ir arī ļoti augsta izturības pakāpe, lai tā būtu piemērota lielajam ātrumam, kādu sasniedz lidmašīnas. Tai jābūt arī elastīgai, jo lidmašīna, sasniedzot lielu augstumu, mazliet izplešas. Lidmašīnas dizaina speciālā uzlīme izgatavota no vinila plēves, kas ir pietiekami izturīga, lai kalpotu vairāk nekā septiņus gadus.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Neatkarīgi no izlidošanas vietas airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no sava Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk
Latvija
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.08969903sec.