...Par mata tiesu: lidmašīna gandrīz aizķer pludmalē gulošu atpūtnieku [1]

Kāda vīrieša atpūtu pludmalē Vācijai piederošajā Helgolandes arhipelāgā iztraucējis ārkārtīgi neparasts notikums, kuru viņš, domājams, ar šausmām atcerēsies vēl ilgi.

Atpūtnieks, kurš iedegumu ķēra visai nepiemērotā vietā – burtiski dažus metrus no lidostas skrejceļa, ticis sveikā cauri vien ar pamatīgu izbīli pēc tam, kad viņu gandrīz aizķēra zemi lidojoša lidmašīna.

Kāds aculiecinieks incidentu Helgolandes lidostā iemūžinājis arī video kadros. Kā vēsta laikraksts "Das Bild", lidostas skrejceļš izvietots blakus pludmalei, kurā bieži pulcējas atpūtnieki.

Notikušā aculiecinieki stāsta, ka mirklī, kad pludmalē gulošajam vīrietim tuvojusies lidmašīna, viņam nācies burtiski pieplakt zemei. Videomateriālā redzams, kā viņam izdodas pieliekt galvu vien dažas sekundes desmitdaļas, pirms to gandrīz skar lidaparāta šasija.

Video autors Rainers Šmits Lielbritānijas laikrakstam "The Telegraph" atzīst, ka viņa nofilmētā nosēšanās nebūt neizskatījās pēc standarta procedūras.

"Todien redzēju, kā tur nosēžas piecas citas lidmašīnas," viņš stāsta. "Pēkšņi sapratu, ka šī skrejceļam tuvojas pārāk zemu. Pārējās ielidoja vismaz par sešiem metriem augstāk, taču šī gandrīz aizķēra pludmalē gulošo vīrieti." Jau acumirkli vēlāk lidmašīna taranēja skrejceļa koka nožogojumu, tādēļ nedaudz tika bojāts tās korpuss, taču pati piezemēšanās noritēja itin veiksmīgi.

Tikmēr pats lidaparāta "Piper Archer II" pilots, 52 gadus vecais Jirgens Drikers izteicis nožēlu par notikušo un apgalvo, ka guļošo atpūtnieku neesot redzējis. "Kā jau redzams video, man jāatzīst, ka šis incidents nebūt nav mans labākais sasniegums pilota kabīnē," viņš norāda. "Tiesa gan, es viņu neredzēju, jo viņš gulēja, un esmu ārkārtīgi priecīgs, ka viss beidzās labi un es viņu neaizķēru. Patlaban nevēlos piebilst neko vairāk. Baidos, ka Federālais aviācijas birojs man varētu piemērot naudassodu, tomēr ceru, ka varēšu paturēt savu pilota licenci."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 slavaskārs 06/04/2014 15:26 Nē nu ne pa labi ne kreisi jau nebija kur gulēt....

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 07.07.2024 Koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā plkst. 20.00 aicinām uz Dikļiem, Neikenkalna dabas koncertzāli, kur notiks koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā”! | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Strūve nav skrūve! Madonas TIC
20. jūlijā ceļotāju diena Madonas novadā, jo šogad UNESCO Pasaules mantojumā iekļautajam Strūves ģeodēziskajam lokam 200 gadu, kopš mērījumu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.36919689sec.