Četrkājainie «mjauljonāri» jeb pasaulē bagātākie kaķi

Četrkājainie «mjauljonāri» jeb pasaulē bagātākie kaķi

Daži lolojumdzīvnieki saviem saimniekiem ir ne tikai prieka, bet arī ievērojams peļņas avots, jo ar savu apburošo izskatu spēj papildināt viņu bankas kontus pat ar vairākiem miljoniem, vēsta kanāls “National Geographic”.

Daži kaķi vienu no savām deviņām dzīvībām pavada kā īsti “mjauljonāri”, kurus varētu apskaust daudzi cilvēki.

Piemēram, slavenais Īgnais kaķis jeb “Grumpy cat”, kas patiesībā bija kaķene vārdā “Tardar Sauce” (“Tartara mērce”), ar savu nīgro purniņu nopelnīja 99 miljonus ASV dolāru (aptuveni 92 miljonu eiro) bagātību. Diemžēl kaķene 2019. gadā aizgāja mūžībā urīnceļu infekcijas dēļ.

30. maijā tiek atzīmēta Starptautiskā “Apskauj savu kaķi!” diena, kad kaķu apkalpojošais “divkājainais personāls” tiek aicināts uz īpašu lutināšanu. Godinot šo dienu, kanāls “National Geographic” piedāvā iepazīties ar pūkainajiem “mjauljonāriem”!

Pasaulē slavenākā astainā ietekmele

Kaķenei vārdā Nala sociālajā tīklā “Instagram” ir 4,5 miljoni sekotāju. Tas ir sasniegums, kas ierakstīts arī Ginesa rekordu grāmatā. Arī citās platformās zilacainās skaistules dzīvei seko miljoniem cilvēku.

Šobrīd kaķenes bagātība ir mērojama simts miljonu ASV dolāru (aptuveni 93 miljonu eiro) apmērā. Viņa ieņem otro vietu pasaulē bagātāko mājdzīvnieku sarakstā. Galvenais astainās ietekmeles ienākumu avots ir apmaksātā reklāma, taču viņai ir arī pašai savs mājdzīvnieku barības zīmols “Love, Nala”. Par Nalu ir sarakstīta arī grāmata un uzņemti vairāki raidījumi.

Viņas saimniece vārdā Vasirisiri, kura 2012. gadā izveidoja savai mīlulei “Instagram” kontu, domā, ka panākumu noslēpums ir tajā, ka Nalas profils bija viens no pirmajiem, kurš tika veidots kaķa vārdā, proti, ieraksti bija pirmajā personā – tā, it kā Nala rakstītu pati.

Nala, kurai ir arī siāmiešu asinis, tika adoptēta no patversmes apmēram pusgada vecumā. Viņas saimniece šobrīd rūpējas par viņas sugas brāļiem un māsām, pārdodot dzīvnieku rotaļlietas un ziedojot līdzekļus nelaimē nonākušiem astaiņiem.

Teilores Sviftas kaķene, kura pelna miljonus

Amerikāņu popzvaigzne Teilore Svifta šogad kļuva par pirmo miljardieri, kura savu statusu ir sasniegusi, tikai pateicoties savai muzikālajai darbībai. Tomēr Sviftas bankas kontu papildina arī viens no viņas mīluļiem.

Kaķene Olīvija Bensone, kura savu vārdu ieguva par godu seriāla “Likums un kārtība” galvenajai varonei, ir trešais bagātākais mājdzīvnieks pasaulē. Viņa tikai par nieka trīs miljoniem atpaliek no Nalas. Proti, skotu nokareno ausu šķirnes pārstāve savai saimniecei nopelnījusi 97 miljonus ASV dolāru (ap 90 miljoniem eiro).

Olīvija ir bijusi redzama vairākos reklāmas rullīšos, piemēram, dzēriena “Diet Coke” un  sporta apavu “Ned Sneakers” reklāmās, kā arī ir filmējusies saimnieces mūzikas videoklipos.

Jāpiebilst, ka savu pirmo skotu nokareno ausu šķirnes kaķeni Teilore nosauca iemīļotā FX seriāla “Grejas anatomija” galvenās varones vārdā – par Mereditu Greju. Kaķene ir redzama Teilores 2019. gada “ME!” videoklipa pirmajās minūtēs kopā ar “māsu” Olīviju Bensoni.

2019. gadā Svifta adoptēja vēl vienu kaķi, kuru nosauca par godu kāda populāra stāsta varonim. Benžamins Batons, atšķirībā no savām “māsām”, ir Regdolls (“Ragdoll”), kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē “Lupatu lelle”, tas norādot uz šķirnes kaķu lielumu un raksturu. Viņš arī bieži bijis redzams saimnieces sociālajos tīklos, kā arī ir filmējies viņas videoklipā un pat piedalījies foto sesijā žurnāla “Time” vākam.

“Chanel” dizainera pūkainā mīlule dzīvo kā karaliene

2019. gadā aizsaulē aizgājušais dizainers Karls Lāgerfelds parūpējās par to, lai arī pēc viņa nāves viņa mīlulei, Birmas šķirnes skaistulei Šupetai, nekā netrūktu. Proti, viņa ēd tikai šefpavāru sagatavotu ēdienu no izsmalcinātiem porcelāna traukiem un pārvietojas “Louis Vuitton” dzīvnieku somā, kas maksā 2000 eiro.

Bet reiz Šupeta arī pati pelnīja naudu, proti, 2015. gadā Lāgerfelds žurnālistiem stāstīja, ka iepriekšējā, 2014. gadā, par diviem projektiem, kuros kaķene piedalījās, – par filmēšanos auto reklāmā Vācijā un sava vārda “aizdošanu” kosmētikas līdzekļu produktiem Japānā viņa saņēma trīs miljonus eiro.

Dizainera un krēmkrāsas kažociņa īpašnieces “mīlas stāsts” aizsākās 2011. gadā. Kaķenes toreizējais saimnieks, modelis Baptists Džabikoni, kurš bija viens no Lāgerfelda tuvākajiem draugiem, palūdza pieskatīt Šupeti, kamēr viņš būs ceļojumā.

Sākotnēji dizainers negribēja uzņemties rūpes par dzīvnieku, taču Baptists viņu pierunāja, sakot, ka gan jau kaķene pati par sevi parūpēsies un Karlam nebūs nekas īpaši jādara. Kad saimnieks atgriezās un vēlējās paņemt Šupeti atpakaļ, Lāgerfelds viņam paziņoja, ka tagad kaķene dzīvos pie viņa. Baptists tam piekrita un uzdāvināja Karlam savu mīluli.

Lāgerfelds CNN reiz sacīja, ka viņš Šupeti apprecētu, ja vien tas būtu likumīgi. “Es nekad nedomāju, ka iemīlēšu kaķi,” atzina dizainers, kurš visu mūžu sevi uzskatīja par “suņu cilvēku”. Ir zināms, ka pēc dizainera nāves 85 gadu vecumā Šupeta mantoja daļu no viņa 300 miljonu eiro bagātības, precīza summa gan netiek izpausta.

Par kaķeni rūpes nu ir uzņēmusies Lāgerfelda bijusī mājkalpotāja Fransuāza Kakoti. Šupeta dzīvo Parīzē un ceļo ar privātu lidmašīnu kopā ar miesassargiem, aģentu, šefpavāru un personīgajiem asistentiem. Viņai ir arī divas istabenes un personīgais šoferis. Šupetas kontam “Instagram” šobrīd ir 264 tūkstoši sekotāju un to pārvalda viņas personīgais sociālo tīklu menedžeris.

Melnais kaķis, kurš mantoja miljonus

Ginesa rekordu grāmatā līdz pat 2018. gadam bija nepārspēts melnā kaķa Blekija rekords, kurš tika uzskatīts par pasaulē bagātāko mājdzīvnieku. 1988. gadā pēc saimnieka nāves Blekijs mantoja 12,5 miljonus ASV dolāru (aptuveni 11,5 miljonus eiro). Šīs summas vērtība šodien būtu jau aptuveni 32 miljoni ASV dolāru jeb ap 30 miljoniem eiro.

Blekija saimnieks bija senlietu tirgotājs vārdā Bens Rī. Lai gan viņam bija mantinieki, lielākā daļa bagātības tika sadalīta starp trim kaķu labdarības organizācijām ar nosacījumu, ka tās rūpēsies par viņa mājdzīvnieku Blekiju līdz viņa pēdējai dzīves dienai.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Turcijas 4* un 5* viesnīcas, 7 naktis Estravel Latvia
Turcijas kūrorti - Alānija, Side, Beleka // VIESNĪCU VASARAS KOLEKCIJA // 7 naktis viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 304 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.06.2024 - 26.06.2024 Rīgas Motormuzejā jaunas ekspozīcijas! Motormuzejs
Rīgas Motormuzejs atklājis savu jauno interaktīvo ekspozīciju, kas piesaistīs gan vietējos apmeklētājus, gan pilsētas viesus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19183087sec.