Krievijā tūrisma darbības pamatus pārbaudīs rudenī

Krievijas tūrisma industrijas un kontroles organizācijas pārstāvji ir apkopojuši pirmos rezultātus pēc jaunā likuma ieviešanas „tūrisma darbības pamatdarbība nostādnes”, kas stājās spēka ar šī gada 1.jūniju, kad tūrisma operatoram ir jāuzrāda savas darbības finansiālais nodrošinājums. Jau tagad ir skaidrs, ka tūrisma operatoriem šīs pārmaiņas īpašas izmaiņas neizraisīja un arī tūristi neko īpaši neizjuta.

 

Likuma papildinājumi stājās spēkā ar 2007.gada 1.jūliju. No šī datuma tūrisma firmām, lai iekļautos Krievijas Federācijas kopējā sarakstā ir jānoformē bankas garantijas vai jāapdrošina savas darbības atbildība. Garantiju summai ir jābūt 5 miljonu rubļu apmērā priekš starptautiskajiem tūroperatoriem, bet 500 tūkstoši rubļu apmērā priekš tūroperatoriem, kas strādā valsts iekšējam tirgum.

 

No 2008.gada 1.jūlija nodrošinājuma summa divkāršosies. Tiek paredzēts, ka pateicoties finansiālām garantijām, apkrāptie tūristi varēs saņemt savu iztērēto summu atpakaļ vai nu no bankas vai arī no apdrošinātāja.

 

Pirms šī likuma stāšanās spēkā, tika paredzēts, ka samazināsies tūroperatoru skaits līdz 5-6, jo pārējie neizturēs finansiālās saistības, taču tas nenotika. Uz šodienu visi tūroperatori, kas vēlējās iekļūt sarakstā, ir nosūtījuši dokumentus Krievijas Federācijas tūrisma aģentūrai. Sarakstā jau iekļuvuši ir 360 tūroperatori no Sanktpēterburgas (līdz gada beigām kopējais skaits varētu sasniegt 400-500).

 

Lielākā daļa tūroperatoru izmantoja apdrošinātāju sniegtos pakalpojumus, un tikai daži „lielie” tūrisma tirgus dalībnieki izmantoja banku sniegtās garantijas. Mazākiem tūroperatoriem bija vienkāršāk izmantot apdrošinātāju sniegtos pakalpojumus, kas arī izmaksāja mazāk un nebija nepieciešams aizdevuma apliecinājums. Atšķirība ir tā, ka bankas izmaksās tūropraratoriem atlīdzības summas jebkurā gadījumā, bet apdrošināšanas segs izdevumus atkarībā no noslēgtā līguma nosacījumiem. Paši apdrošinātāji uzskata, ka tas būs perspektīvs bizness.

 

Krasa iespējamā tūrisma tirgus dalībnieku samazināšanās nenotika. Pirmā tūrisma uzņēmumu pārbaude ir ieplānota šī gada septembrī, jo vasaras sezonas vidū tūrisma firmas tā īsti nav uzspējušas noslēgt visus nepieciešamos līgumus.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.06.2024 - 10.07.2024 "Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 08.07.2024 Austeru vakars ar dzīvo mūziku plkst.18:00 Jurmala Golf Club & Hotel
Padari savu vasaru vēl krāšņāku 6. jūlijā būsi sirsnīgi gaidīts Jurmala Golf Club & Hotel nogaršot izsmalcinātas austeres un gardu vīnu dzīvās | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52569795sec.